OTAC DEČAKA KOME JE PALA FASADA NA GLAVU: Poslao sam dete u školu, sad je u komi!

Roditelj povređenog dečaka za Kurir

OTAC DEČAKA KOME JE PALA FASADA NA GLAVU: Poslao sam dete u školu, sad je u komi!

Crna Hronika -
Za ovo će neko morati da odgovara, kaže Živko G., na čijeg se sina P. G. (15) obrušila fasada u Makedonskoj ulici u centru Beograda

BEOGRAD - Da se ovako nešto nikada i nikome više ne desi. Video sam sina, nadam se da ima boga i da će se brzo oporaviti, rekao je juče za Kurir Živko G. iz Borče, otac P. G. (15), učenika Trgovačke škole, na koga je u petak pao deo fasade u Makedonskoj ulici u Beogradu. P. G. je sa teškim povredama prevezen u Urgentni centar, gde je iste noći operisan, a život mu je i dalje u opasnosti.Živko kaže su ga u petak uveče zvali iz Trgovačke škole, u koju P. G. ide u prvi razred, i rekli da se dogodila nesreća.Majci pozlilo- Nisam mogao da poverujem da je mog sina pogodila fasada, i to u centru grada. Ovako nešto ne želim ni najvećem neprijatelju! Sin mi je otišao zdrav i prav u školu i za ovo će neko morati da odgovara - kazao je otac nesrećnog dečaka po izlasku iz bolnice.Njegova supruga je u šoku i juče joj je pozlilo kada je otišla da obiđe sina. Zbog stresa koji je doživela, lekari su i nju zadržali u Urgentnom centru.- Joj, sine moj - vikala je žena i u jednom trenutku pala.Dečak je sa povredom glave primljen na Odeljenje neurohirurgije Urgentnog centra.- Povreda se kvalifikuje kao teška i opasna po život, a nakon operacije njegovo stanje je stabilno. Još uvek ne možemo reći da je van životne opasnosti - objasnio je dežurni lekar.Zgrada se naginjeStanari zgrade kažu da je objekat u lošem stanju.- Zgrada je u vlasništvu stanara, ima deo poslovnog prostora koji pripada opštini i jedan deo zadužbine. Nije renovirana više od 50 godina. Renovirani su prizemlje i peti sprat i to, koliko mi je poznato, bez građevinske dozvole. Prijavljivali smo to inspekciji, ali niko nije hteo da izađe na teren. Od tog renoviranja zgrada se polako naginje na jednu stranu, a to znam po slikama koje vise na zidu - rekla je jedna od stanarki.Dečaka su juče posetili gradski menadžer Goran Vesić i direktor JKP „Javno stambeno“. Nikola Kovačević.- Najvažnije je da se dečak oporavi i Grad će učiniti sve da mu pomogne - kazao je Vesić.

InspekcijaDOTRAJALOST FASADE UZROK NESREĆEGrađevinski inspektori utvrdili su da se fasada obrušila zbog dotrajalosti i vremenskih uslova.- U zgradi nije formirana čak ni skupština stanara, koja bi trebalo da vodi računa o stanju zgrade, a samim tim i fasade, održava je ili prijavi eventualni problem - rekla je sekretarka za inspekcijske poslove Zagorka Panić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track