OTKINUTU RUKU RADNIKA KOLEGE DONELE U KESI: Teška nesreća u Rudarsko-topioničarskom basenu Bor!
Foto: Shutterstock

Bor

OTKINUTU RUKU RADNIKA KOLEGE DONELE U KESI: Teška nesreća u Rudarsko-topioničarskom basenu Bor!

Crna Hronika -

BOR - Perica Petković (32), radnik Flotacije iz sastava Rudarsko-topioničarskog basena Bor, teško je povređen u noći između subote i nedelje dok je radio na transportnoj traci. Petković je ostao bez leve ruke prilikom puštanja agrerata u rad, kad mu je transportna traka uhvatila rukav i iščupala ruku iz ramena.

Prebačen u Beograd- Radnik je, inače, radio na traci za prevoz rude. U trenutku nesreće pokušao je rukama da pomeri rudu koja se zaglavila. Dok ju je odglavljivao, transportna traka se ponovo pokrenula, tako da Petković nije imao vremena da izvuče ruku - kaže naš izvor iz istrage.Hitna pomoć je po dolasku povređenog odvezla u borsku Opštu bolnicu.- Kolege povređenog radnika u bolnicu su donele i otkinutu ruku u kesi. Tamo mu je ukazana pomoć, ali je upućen na dalje lečenje u Beograd. Lekari su, zahvaljujući brzoj reakciji, uspeli da mu zaustave krvarenje i spasu život - rekao je naš izvor i dodao da je Perica Petković smešten u beogradski Urgentni centar, gde je operisan.Rudarsko-topioničarski basen Bor saopštio je da je do nesreće došlo pod nerazjašnjenim okolnostima.Tri nesrećeNesreće u RTB Bor su česte, te je Petković treći radnik koji je povređen u poslednjih deset meseci. Žarko Jovanović (34), radnik borskog giganta, povređen je kad mu je u pogonu Topionice, kod dozatora fleš-peći, mašina uhvatila ruku i iščupala je iznad lakta. Na istom mestu bez ruke je ostao i njegov kolega Robert Stojanov (42).Direktor Opšte bolnice u Boru dr Igor Maljković izjavio je medijima da je u ovakvim slučajevima veoma retka uspešna replantacija ruke, odnosno njeno vraćanje.

Nesreća u PKBPOGINUO RADNIKRadnik Jovan T. (50) nastradao je u subotu uveče na farmi PKB, potvrđeno je Kuriru u beogradskoj policiji.- Nesrećni čovek došao je na stočno gazdinstvo kako bi popravio muzilicu za krave. Međutim, došlo je do strujnog udara. Kolege su obavestile Hitnu pomoć, ali je, uprkos naporima lekara, radnik preminuo u Domu zdravlja „Milutin Ivanović“ u Padinskoj skeli - rekao je naš izvor blizak istrazi.Obdukcija preminulog neće biti obavljena, a telo je predato porodici. Kako smo nezvanično saznali, inspekcija rada prisustvovala je uviđaju.

M. I. - J. I. - R. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track