OTKRIVEN ŠUMOKRADICA KOD NOVOG KNEŽEVCA: Testerom posekao 100 stabala topole, javora i jasena
Foto: Saša Urošev

Od 1. do 20. februara

OTKRIVEN ŠUMOKRADICA KOD NOVOG KNEŽEVCA: Testerom posekao 100 stabala topole, javora i jasena

Crna Hronika -

NOVI KNEŽEVAC - D.D. (61) iz Novog Kneževca, policija je identifikovala kao osobu koja je posekla oko 100 stabala topole, javora i jasena.

Šumska krađa odvijala se između 1. i 20 februara na području Novog Kneževca:

- D.D. je motornom i ručnom testerom posekao stabla i na taj način pričinio materijalnu štetu JP “Vojvodina šume”. On se tereti da je počinio krivično delo krađa. Protiv njega je podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu- saopštila jepolicija.

Šumokradice su aktivne i u drugim banatskim mestima, pa su nedavno dvoje Kikinđana umesto voćnjaka zatekli panjeve. Neko je motornom testerom posekao 28 stabala šljive i trešnje.Nadležni kažu da prisustvo poljočuvara i policije lopove ne sprečava u nameri da seku tek ojačala ali i stoletna stabla.

Koriste ih za ogrev, ali nije zanemarljiv broj onih koji ih kradu i preprodaju. Da prilikom pokušaja izvršenja šumske krađe može da dođe i do opasnih situacija svedoči slučaj koji se desio pre nekoliko godina. U blizini Simićevog salaša kod Kikinde, policijska patrola je u pokušaju izvršenja šumske krađe zatekla trojicu Kikinđana. Jedan od njih je preteći motornom testerom pokušao da policajce spreči u obavljanju službenih radnji. Šumokradica kratkih nerava ekspresno je završio u pritvoru.

S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track