OTMICA DEVOJČICE (2): Kidnaperi lutali i slučajno odabrali Mašu!

Preokret u istrazi: Otmičaro iz Francuske nisu našli dete preko Fejsbuka

OTMICA DEVOJČICE (2): Kidnaperi lutali i slučajno odabrali Mašu!

Crna Hronika -
Rekonstrukcija kretanja troje državljana Francuske ukazuje da su decu vrebali u Pančevu, na nekoliko mesta u Beogradu, uključujući i igraonicu

BEOGRAD - Francuski državljani koji su oteli dvogodišnju Mašu Prenković, kako pokazuju do sada prikupljeni dokazi, devojčicu ipak nisu našli preko društvene mreže, već su je slučajno otkrili dok su lutali Beogradom.Izvor Kurira blizak istrazi otkriva da su Kristin Emelin Eje (26), njena majka Aleksija Sandrin Goren Branšu (50) i očuh Sebastjan Branšu (46) malu Mašu izabrali nasumice!- U potpunosti je rekonstruisano kretanje otmičara od trenutka kada su iz Rumunije ušli u Srbiju, dva dana pre Mašine otmice. Pre dolaska u Beograd jedan dan su se zadržali u Pančevu. Šetali su po „Aviv parku“, tržnom centru, bili su i u restoranu „Mekdonalds“ i tu isto tako vrebali dete koje bi oteli - kaže izvor Kurira iz istrage.Pošto potraga nije urodila plodom, uputili su se ka Beogradu.- Neko vreme proveli su zaustavljeni ispred jedne dečje igraonice. Posmatrali su, ali nisu preduzeli ništa jer nisu uočili pogodnu devojčicu. Nastavili su da lutaju prestonicom i tako su završili u naselju Braća Jerković, gde su i oteli malu Mašu - navodi naš sagovornik.

Sreća... Otac Damir došao po ćerku
Sreća... Otac Damir došao po ćerku

Lažni DNK dokazOn podseća da je kidnaperima dete navodno trebalo kako bi Kristin Eje u brakorazvodnoj parnici u Francuskoj suprugu podmetnula lažni DNK i na prevaru dokazala da njen bivši suprug nije otac i tako dobila starateljstvo.Inače, koliko su bili rešeni u nameri da otmu dete koje liči na njeno, svedoči i činjenica da su pre Srbije, za detetom tragali i u Rumuniji, ali bez uspeha.- Kada su oteli devojčicu u Beogradu, prijavljeno je da su na BMW imali rumunske registarske oznake. Razmenom podataka sa kolegama utvrđeno je da su i u toj susednoj državi proveli nekoliko dana, najverovatnije sa istim ciljem - kaže on.Dvoje ćutaloNa saslušanju u Specijalnom tužilaštvu Aleksija Branšu je navodno priznala da su Mašu izabrali slučajno, jer je ličila na njenu unuku. Njeni ćerka i suprug odlučili su da se brane ćutanjem.Osumnjičena koja je iznela svoju odbranu tvrdi da nisu želeli da naude Maši. Međutim, još je misterija šta su nameravali šta da urade sa devojčicom posle dobijanja starateljstva - kaže izvor iz istrage.

Kod škole neposredno pre pokušaja kidnapovanja male MašeISTI KRIMINALCI POKUŠALI DA OTMU DETE I U SARAJEVU?!Neposredno pre pokušaja otmice male Maše u Beogradu, u Sarajevu se dogodio sličan incident. Srećom, takođe neuspešan.Nije poznato da li su ta dva slučaja na bilo koji način povezana, ali ispred zgrade osnovne škole Katoličkog školskog centra, u sarajevskom naselju Stup, na Ilidži, pokušana je otmica dečaka, prenose mediji.Pošto su časovi završeni, po decu je došao autobus, a upravo u tom trenutku nepoznata žena pokušala je da odvede osmogodišnjeg dečaka, koji ide u drugi razred te škole. Rekla je da se dogovorila s njegovim roditeljima da mališana dovede kući.- Međutim, vozač autobusa joj to nije dozvolio. Kad je rekao da to mora proveriti sa školskom upravom i detetovim roditeljima, žena je nestala u nepoznatom pravcu - ispričao je izvor.Dečakova majka slučaj je odmah prijavila policiji, a detalji nisu poznati pošto se policija još nije oglasila.

Trgovina decom u Srbiji unosan biznisDECU KRADU NAŠI DRŽAVLJANIPrema zvaničnoj statistici, jedanaestoro dece iz Srbije bilo je prošle godine uvučeno u lanac trgovine ljudima. Nezvanično, stvarno stanje u zemlji je mnogo lošije. - Trgovci decom su najčešće osobe iz Srbije koje imaju pomagače u zemljama inostranstva ili srpski državljani koji žive u inostranstvu. Maloletnici uvučeni u lanac trgovine najčešće se koriste za seksualnu i radnu eksploataciju, ali i za prošnju i počinjavanje različitih krivičnih dela. Ono što je alarmantno jeste činjenica da su roditelji veoma često umešani u sam lanac trgovine - kaže za Kurir Jelena Hrnjak iz nevladine organizacije za borbu protiv trgovine ljudima Atina.Ona navodi da su zemlje u koje se maloletnici prodaju Italija, Švedska i Nemačka.(J. I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track