OVAKO JE IZGLEDAO TERORISTIČKI NAPAD: Policajac mu rekao da ne može da parkira, a onda je zapucao!
Foto: Zvornikdanas.com

Vehabija pogođen sa 7 metaka

OVAKO JE IZGLEDAO TERORISTIČKI NAPAD: Policajac mu rekao da ne može da parkira, a onda je zapucao!

Crna Hronika -
Terorista Nerdin Ibrić, u napadu na policijsku stanicu Republike Srpske u Zvorniku, imao je pancir na sebi

Terorista Nerdin Ibrić, u napadu na policijsku stanicu Republike Srpske u Zvorniku, imao je pancir na sebi. Pogođen je sa najmanje sedam metaka, pre nego što je likvidiran, saznaje Kurir.Nerdin Ibrić došao je automobilom pred policijsku stanicu u Zvorniku i parkirao je automobil ispred stanice. Policajac Draga Đurić je izišao iz Policijske stanice i rekao mu da tu ne sme da parkira.- Ibrić je, zatim, iz automobila izvadio pušku "pumparicu" i pucao u Đurića. Hitac je bio smrtonosan. Nakon toga Ibrić je ušao u policijsku stanicu i uz povike Alahu ekber počeo da puca. Policajci su odgovorili vatrom. Pogođen je sedam puta, ali nije pao. Imao je pancir na sebi. Nakon toga je pogođen iznad pancira, što je bilo smrtonosno. Tokom pucnjave u PS ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović, koji se nalaze van životne opasnosti - rekao je izvor Kurira iz policije Republike Srpske.

Foto: Zvornikdanas.com
Foto: Zvornikdanas.com

Oko 19.15 na policijsku stanicu u Zvorniku izvršen je teroristički napad od strane napadača koji pripada vehabijskom pokretu. Napadač se dovezao ispred policijske stanice u crnom "golfu 2" i uz poklič “Alahu ekber” upao u prostorije policijske stanice i odmah počeo da puca iz pumparice.Kompletan deo grada oko policijske stanice u Zvorniku je blokiran, a mesto napada obezbeđuju pripadnici policije sa dugim cevima.

http://www.youtube.com/watch?v=08TvOdv_0wI

- Napad je izvršen u vreme smene u policijskoj stanici, što znači da je napadač znao kada se vrši smena i da tada ima najviše policajaca, naglasio je Lukač. On je potvrdio da je napadač došao automobilom ispred policijske stanice, pucao iz puške i policajca ubio na vratima.

http://www.youtube.com/watch?v=42Sr84Tzaxo

- Nakon toga je ušao unutra i nastavio da puca i tom prilikom ranio još dvojicu policajaca. Ostali policajci su zapucali prema njemu i napadač je ubijen tokom razmene vatre, rekao je Lukač.On je dodao da je napadač bio naoružan sa dve puške i pištoljem, te da su mu džepovi bili puni municije.Obaveštajno-bezbednosna agencija večeras je obavestila sve agencije u BiH o mogućim novim napadima na policijske stanice širom BiH. Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić potvrdio je da su pre tri dana postojala obaveštajna saznanja o mogućem terorističkom napadu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track