Ovo je terorista koji je ubio jednog, a ranio dvojicu srpskih policajaca u Zvorniku!
Foto: Pt Nezavisne Novine

Krvavi pir

Ovo je terorista koji je ubio jednog, a ranio dvojicu srpskih policajaca u Zvorniku!

Crna Hronika -
Podsetimo Nerdin Ibrić je u ponedeljak u 19 sati došao automobilom ispred policijske stanice u Zvorniku, pucao iz puške i ubio jednog policajca na vratima. Potom je ušao u stanicu i nastavio da puca, a ranio je još dva policajca

ZVORNIK - Nerdin Ibrić koji je u ponedeljak uveče ubio jednog policajca u Zvorniku, a dvojicu ranio, rođen je i živeo je u mestu Kučić Kula, kod Zvornika.

Nerdin Ibrić i njegova majka su bili među prvim Bošnjacima-povratnicima u mesto Kučić Kula koje je, nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma 1995. godine, pripalo Republici Srpskoj.

Posle terorističkog napada koji je izveo Nerdin policija Republike Srpske zajedno sa pripadnicima Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) u ponedeljak kasno uveče uhapsili su vođu vehabijskog pokreta iz kampa Cerskoj Avdulaha Hasanovića, učesnika građanskog rata u Siriji i jednog od organizatora odlaska vehabija na ratišta i propovdenika iz Gornje Maoče.

Naime kako portal Kurira saznaje od obaveštajnih izvora Nerdin je bio Hasanovićev učenik i prošao je obuku u vehabijskom kampu u Cerskoj, ali nije otišao u rat u Siriji.

Foto: Nezavisne novine
Foto: Nezavisne novine

Hasanović je ranije hapšen u akciji SIPA "Damask" zbog sumnje da je bio pripadnik ID. Bio je uhapšen u septembru 2014. godine, kada i Husein Bilal Bosnić. Do prošle godine je boravio u Siriji.

Ako je suditi prema Hasanovićevim aktivnostima na društvenim mrežama, ovaj pripadnik selefijskog pokreta u BiH bio je čest gost na predavanjima Jusufa Barčića i Nusreta Imamovića.

Hasanović se trenutno nalazi u Tuzli na saslušanju, posle čega će biti predat u nadležnost tužilaštva BiH.Podsetimo Nerdin Ibrić je u ponedeljak u 19 sati došao automobilom ispred policijske stanice u Zvorniku, pucao iz puške i ubio jednog policajca na vratima. Potom je ušao u stanicu i nastavio da puca, a ranio je još dva policajca.Ostali policajaci su zapucali prema Ibriću i ubili ga tokom razmjene vatre.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track