OVO JE ZATVORENI PUT SMRTI NA ADI HUJI: Zbog birokratije umalo nova tragedija!
Foto: Cile

Kurir upozoravao, ništa nije urađeno

OVO JE ZATVORENI PUT SMRTI NA ADI HUJI: Zbog birokratije umalo nova tragedija!

Crna Hronika -
Posle još jedne nesreće, u kojoj četvoro mladih umalo nije poginulo, ministar policije zatražio da se odmah obezbedi opasna saobraćajnica

BEOGRAD - Četvorica mladića sletela su juče ujutru kolima s keja na Adi Huji, nedaleko od mesta na kojem se pre dvadesetak dana utopilo troje mladih! Na sreću, niko nije povređen, a posle još jedne nezgode ministar policije Nebojša Stefanović je pozvao Gradsku upravu Beograda da zatvori ovaj put.Ova saobraćajnica je bila „crna tačka“, ali niko od nadležnih ni nakon što je troje mladih pre 20 dana stradalo u Dunavu nije reagovao. Kurir je nekoliko puta upozoravao da nešto treba da se preduzme, ali zbog birokratije i imovinskopravnih problema ništa nije urađeno, pa se zamalo dogodilo još jedna tragedija, i to na istom mestu.

Brza reakcija... Nebojša Stefanović
Brza reakcija... Nebojša Stefanović

Sprečiti nesrećeMinistar Nebojša Stefanović juče je reagovao kako bi se sprečile nove nesreće.- Iako je saobraćajnicu, koliko mi je poznato, sagradilo privatno lice na posedu „Luke Beograd“, pa samim tim nije u nadležnosti Grada Beograda i opštine Palilula, potrebno je što pre zatvoriti put kako se ne bi dogodila nova nesreća, poput one u kojoj je pre samo tri nedelje stradalo troje mladih ljudi - rekao je Stefanović.Ministar je dodao da je policija spremna da se uključi u akciju kako bi se automobilima onemogućio prilaz keju i vodi.- U međuvremenu će saobraćajna policija pojačati kontrole na Adi Huji - naglasio je Stefanović.Samo pukom srećom četvorica mladića koji su u noći između petka i subote „škodom“ sleteli niz nasip na Adi Huji nisu povređeni.

„Škoda“ umalo u reci- Mateja K. (19), koji je upravljao „škodom“, iznenada je udario u jedan parkirani automobil, da bi potom sleteo niz nasip. Tragedija je izbegnuta jer se automobil zaustavio na betonskom delu, na samom ulasku u reku - kaže izvor Kurira iz istrage.Vozač nije vozio pod dejstvom alkohola, a protiv njega će biti podneta prekršajna prijava.Siniša Mali: Divlji put- „Beograd put“ zatvorio je juče deo kritičnog puta koji vodi ka Adi Huji iz Višnjičke ulice - izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.- To je divlji, nekategorisani put koji je probijen pre nekoliko godina na privatnom zemljištu, čiji su vlasnici opština Palilula i „Luka Beograd“. Njegovo održavanje nije u nadležnosti Grada, ali uprkos tome, prethodnih nedelja aktivno se radilo na pronalaženju rešenja da se taj put obezbedi - rekao je Mali.

Prebacivanje odgovornosti- „Luka Beograd“ (vlasnik zemljišta): Ovaj put je nelegalna staza, koju su nasuli betonom oni koji su tu gradili nelegalne objekte. Jedan od nelegalnih graditelja je opština Palilula- Opština Palilula: Nova saobraćajnica nije uređena zbog imovinskopravnih odnosa, jer u jednom delu novi put prelazi preko zemlje „Luke Beograd“- Sekretarijat za saobraćaj: Ovo šetalište ne spada u javne saobraćajne površine na kojima Sekretarijata za saobraćaj ima nadležnost

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track