PAKLENI PLAN Miloš Delibašić: Ubićemo Luku Bojovića u zatvoru za milion i po evra
Foto: Fonet, Dragana Udovičić

Rat u podzemlju

PAKLENI PLAN Miloš Delibašić: Ubićemo Luku Bojovića u zatvoru za milion i po evra

Crna Hronika -

Postoji kombinacija da Luka Bojović može biti ubijen dok služi kaznu u Španiji, ali je Slobo Šaranović stipsa, rekao je Miloš Delibašić

BEOGRAD - Kriminalna grupa, koja stoji iza ubistva Nikole Bojovića u centru Beograda u aprilu 2013, planirala je i likvidaciju njegovog rođenog brata Luke Bojovića u zatvoru u Španiji.Ovo je, kako se navodi u optužnici za ubistvo koju je podiglo Više tužilaštvo u Podgorici protiv Slobodana Šaranovića, posvedočio optuženi pred srpskim pravosuđem Miloš Delibašić.Plan likvidacija- Miloš Delibašić je izjavio da ima kombinaciju da se „može ubiti Luka Bojović u zatvoru u Španiji za milion i po evra, ali je Slobo stipsa“ - citirao je navode optužnice, prigovarajući na njih, Šaranovićev branilac.U optužnici o kojoj je u ponedeljak Viši sud u Podgorici održao raspravu navodi se i da je kriminalna grupa, kojoj se na teret stavlja ubistvo Nikole Bojovića u Beogradu i Miloša Vidakovića u Budvi, imala plan da ubije bliske Bojovićeve prijatelje Filipa Koraća i Luku Đurovića. Navodno, Slobodan Šaranović ih je smatrao odgovornim za ubistvo svog brata Branislava. Prema crnogorskoj optužnici, grupa je planirala i likvidaciju Saše Cvetanovića, koji je označen kao direktan egzekutor Nikole Bojovića.Podsetimo, za ubistva Bojovića i Vidakovića optužnicu je podiglo i Specijalno tužilaštvo u Srbiji i njom su obuhvaćeni Slobodan Šaranović, Miloš Delibašić, Miloš Vojnović, Slaviša Novaković, Saša Cvetanović, Ratko Koljenšić i Goran Bojanić, dok za ista krivična dela crnogorsko tužilaštvo postupak vodi samo protiv Šaranovića i Koljenšića.Nikola Bojović ubijen je 29. aprila 2013. u centru Beograda, a kao motiv za ubistvo pominje se osveta njegovom bratu Luki koju je naručio Šaranović da bi osvetio brata. Šaranović negiraŠaranović je, navodno, sumnjao da iza likvidacije njegovog brata Branislava Šaranovića na Dedinju 2009. stoji Luka.Šaranović se u ponedeljak prvi put izjasnio o optužbama pred podgoričkim višim sudom.- Optužnica protiv mene podignuta je bez ijednog dokaza. Sramno je što tužilac mene predstavlja kao osobu blisku kriminalu - kazao je Slobodan Šaranović.

Šaranović tvrdiPETRIĆ MI JE UBIO BRATASlobodan Šaranović obelodanio je da sumnja da iza nerešene likvidacije njegovog brata Brana Šaranovića stoji Siniša Petrić, koji je zajedno sa Lukom Bojovićem uhapšen u Španiji. Pred sudom te države Petrić je osuđen na 15 godina zatvora zbog saučesništva u ubistvu pripadnika „zemunskog klana“ Milana Jurišića.- Ni svedok Miloš Vojinović, na kojeg se tužilac poziva, nije izjavio da je planirano ubistvo Siniše Petrića, koji je ubio Branu Šaranovića, moga brata - otkrio je Šaranović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track