PALA DVOJICA FALSIFIKATORA U KRAGUJEVCU: Štancovali lažne evre i vozačke dozvole
Foto: MUP Srbije

Akcija policija

PALA DVOJICA FALSIFIKATORA U KRAGUJEVCU: Štancovali lažne evre i vozačke dozvole

Crna Hronika -

KRAGUJEVAC - U Kragujevcu su uhapšeni M. S. (41) i S. S. (57) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo falsifikovanje isprave. M.S. se na teret stavlja i falsifikovanje novca.

Prema navodima policije, postoje osnovi sumnje da je M. S. polovinom decembra 2016. godine nabavio 11 falsifikovanih novčanica u apoenima od po 50 evra, u nameri da ih stavi u opticaj.

- Sumnja se i da je nabavio i napravio 32 komada lažnih domaćih i stranih ličnih isprava. Polovina dokumenata sufalsifikovane vozačke dozvole, lične karte i zdravstvene knjižice Republike Hrvatske, Italije, Poljske, Slovenije i drugih država, dok drugu polovinu falsifikovanih dokumenata čine lične karte i vozačke dozvole Republike Srbije. Sva ova dokumenta napravljena su po narudžbini, kaže Kurirov izvor iz istrage.

Kako se sumnja, S. S. je od M. S. nabavio lažnu italijansku vozačku dozvolu i karticu osiguranja, koje je nameravao da koristi prilikom privremenog boravka u Austriji.

Policija je od S. S. oduzela sve falsifikovane novčanice i sva falsifikovana lična dokumenta. Osoba koja je falsifikovala novac je identifikovana i policija za njom intenzivno traga.

(B. Vranješević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track