POKUŠAJ UBISTVA BEKA: Saslušan Aleksandar Zdravković, određeno mu 30 dana pritvora
Foto: Zorana Jevtić

Preti mu 40 godina zatvora

POKUŠAJ UBISTVA BEKA: Saslušan Aleksandar Zdravković, određeno mu 30 dana pritvora

Crna Hronika -

BEOGRAD - Alekasndru Zdravkoviću, osumnjičenom za napad na Milana Beka, posle saslušanja kod tužioca, sudija za prethodni postupak odredio je pritvor od 30 dana.

Kako saznajemo, pritvor mu je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da dovrši krivično delo, kao i zbog visine zaprećene kazne.

Zdravković se tereti za pokušaj teškog ubistva zbog čega mu preti kazna od 40 godina zatvora.

Zdravković je uhapšen u ponedeljak popodne u Beogradu, nakon više od godinu i po dana od incidenta u kojem je Beko teško ranjen ispred svoje kuće 14. novembra 2014. godine.

Zdravković je bio hapšen i tokom akcije „Sablja“ u martu 2003, ali je tada pušten. Već sledeće godine njemu su ponovo stavljene lisice na ruke jer je bio obuhvaćen optužnicom koja je 36 članova zloglasnog kriminalnog „zemunskog klana“ teretila za ubistvo srpskog premijera Zorana Đinđića, još 13 likvidacija u Beogradu i jednu u Novom Sadu, tri otmice, terorizam, zločinačko udruživanje i udruživanje radi neprijateljske delatnosti.

Tada su hapšenje izveli pripadnici Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala (UBPOK) MUP Srbije, a po poternici koju je raspisao Okružni sud u Beogradu. Zdravković je bio među 21 optuženim za zločinačko udruživanje, otmice i ubistva. Između ostalog, on se teretio da je sa još deset optuženih učestvovao u ubistvu Slobodana Radosavljevića Bulke. Njemu je potom suđeno za otmicu i ubistvo Radosavljevića, ali je zbog nedostatka dokaza oslobođen.

(J. Spasić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track