PALI ZBOG IZNUDE: Policajci reketirali strane odbojkaše, uzeli im 200 evra!
Foto: Zorana Jevtić

Uhapšeni pripadnici MUP

PALI ZBOG IZNUDE: Policajci reketirali strane odbojkaše, uzeli im 200 evra!

Crna Hronika -
Bojan Ć. i Saša T. sumnjiče se da su od dvojice reprezentativaca Emirata tražili po 100 evra za „kartu“ za šetanje Knez Mihailovom ulicom u Beogradu

BEOGRAD - Bojan Ć. i Saša T., policajci PS Stari Grad, uhapšeni su zbog sumnje da su u Knez Mihailovoj ulici u centru Beograda od dvojice odbojkaških reprezentativaca Ujedinjenih Arapskih Emirata iznudili 200 evra! Prvo osnovno tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv njih zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i njima je posle saslušanja, na predlog tužilaštva, sud odredio pritvor do 30 dana.Bahati policajci- Oni se sumnjiče da su u nedelju 25. oktobra oko 23 sata zaustavili trojicu reprezentativaca Ujedinjenih Arapskih Emirata radi legitimisanja, pa kako dvojica od njih nisu kod sebe imala lična dokumenta, rekli su im da su učinili prekršaj i zahtevali od njih da kupe „kartu“ za šetnju Beogradom u iznosu od po 100 evra. Dvojica reprezentativaca koja nisu imala dokumenta predala su im novac - navelo je Prvo osnovno tužilaštvo u saopštenju.Kako Kurir saznaje, dvojica reprezentativaca su, po povratku u hotel „Vizura“, u kojem borave u Beogradu, ispričala šta im se dogodilo.- Pregledani su i snimci kamera postavljenih u Ulici kneza Mihaila, na kojima su se jasno videli Bojan Ć. i Saša T. - kaže izvor Kurira iz istrage. Kako navodi, i odbojkaši koje su reketirali policajci prepoznali su osumnjičene.- Saša T. i Bojan Ć. uhapšeni su nekoliko dana kasnije. Odbojkaši su ih prepoznali - kaže on. Policajci su tvrdili da nisu uzeli novac.- Obojica tvrde da nisu uzeli novac, ali jedan na drugog prebacuju krivicu o tome ko je rekao odbojkašima da šetnju kroz centralnu beogradsku ulicu treba da plate po 100 evra - objašnjava naš sagovornik.Šokirani stranciČelni ljudi OK Vizura i istoimenog hotela gde su odseli odbojkaši bili su šokirani zbog neprijatnosti koju su doživeli igrači Adnan Ibrahim Ali Ahmed, Ahmad Ibrahim Muhamed i Muhamed Harmun.- Hteo sam u zemlju da propadnem od sramote. Oni su bili šokirani i razočarani. Radi se o obrazovanim ljudima koji govore strane jezike i dobro su situirani. I ovo da im se desi - prepričava Goran Radojičić, čelnik Vizure.

Prvo osnovno tužilaštvoSASLUŠANJE SPORTISTAIgrače danas čeka ispitivanje pred Prvim osnovnim tužilaštvom.- Bili su već tri puta u policiji po nekoliko sati. Zadovoljni su zbog ovakve reakcije države, uzeti su u zaštitu i sada je situacija daleko bolja. Inače, u Srbiji borave tri odbojkaške ekipe iz UAE - Al Hilal, Al Naser i Al Ain. Svi su izuzetno zadovoljni gostoprimstvom i uslovima u Beogradu i najavili su da ovaj neprijatni događaj neće uticati na njihov ponovni dolazak u Srbiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track