PAS NANJUŠIO TRAG: Ubica pobegao njivom na glavni put?!

Novi detalji istrage ubistva pevačice u Borči

PAS NANJUŠIO TRAG: Ubica pobegao njivom na glavni put?!

Crna Hronika -

Policijski pas se nakon otkrića tela u kanalu otrgao čuvarima, otrčao preko njive i zaustavio na asfaltu, sumnja se da je ubica tu sačekao prevoz

Ubica Jelene Krsmanović Marjanović najverovatnije je pobegao s mesta zločina na nasipu preko njive do glavnog puta, gde ga je čekao prevoz, otkriva Kurir.

Kako saznajemo, policijski pas koji je doveo inspektore do kanala u kojem se nalazilo Jelenino telo iznenada im se otrgao i otrčao nekoliko stotina metara dalje...

- Došao je do glavnog, asfaltiranog puta i tu se zaustavio. Pretpostavlja se da je ubica tu imao obezbeđen prevoz - kaže naš izvor iz istrage.

Lako našao telo

Kako je Kurir već pisao, policija je prilikom potrage za nestalom Jelenom dala specijalno obučenom psu njenu gumicu za kosu, koja je pronađena na nasipu.

- Pas se uznemirio i krenuo u pravcu kanala pored nasipa. Ubrzo je stao pored vode. Jedan od inspektora zgazio je u kanal i stao na leš, za koji se ispostavilo da je Jelenin. Međutim, u tom trenutku pas je iznenada počeo da trči preko njive i posle nekoliko stotina metara doveo inspektore do glavne saobraćajnice - kaže naš sagovornik.Kako navodi, operativci su shvatili da je tu ostao neki trag.- Životinja se veoma unervozila, ali s tog dela puta nije htela da se makne. Sigurni smo da je napadač pobegao tim putem i da nam je na to svojim ponašanjem ukazao i pas. Verovatno ga je tu čekao pomagač, ali još uvek nemamo potvrdu da li se odvezao automobilom, gradskim prevozom, motociklom, a možda i biciklom. Ovo je bitan detalj iz istrage, a ide u prilog priče da je ubica imao najmanje jednog saučesnika i da je zločin pažljivo planiran, a da je u njemu učestvovao neko veoma blizak pokojnoj pevačici - rekao je naš sagovornik.Nastavak potragePolicija je juče u Crvenki ponovo ispitivala meštane.- Do sada je privedeno više desetina građana, a privođenja se očekuju i danas. Građani se prisećaju kobnog dana, te ima slučajeva gde na ponovnom ispitivanju iznesu neke detalje koji su im se u prvi mah činili nevažnim ili su ih zaboravili - ispričao je Kurirov izvor.Inspektori su razgovarali s biciklistima i ljudima koji poseduju motocikle iz tog područja. Potraga za plavim automobilom koji su meštani viđali kod nasipa još uvek je u toku. Takođe se traga i za predmetom kojim je izvršen zločin, a veruje se da je bačen u močvaru u rukavac Dunava.

DokaziKAMERE SA AUTOBUSAPolicija u okviru istrage češlja sigurnosne kamere postavljene po Crvenki, a posebno su zanimljivi snimci sa autobusa koji su prolazili kroz naselje. Kako smo već pisali, ovi snimci i izjave na poligrafu članova Jelenine porodice nisi se slagali.

Kinolog VukovićPSI PRATE TRAGOVE PEŠAKAKinološki sudija Goran Vuković:- Psi mogu pratiti begunce sve dok se osoba koju su nanjušili kreće pešice. Čak i ako se čovek čiji su miris osetili popne na bicikl, oni ga više ne mogu pratiti. Veoma dobro obučeni psi mogu među osumnjičenima, uporednom metodom da otkriju osobu koju su namirisali.

Pakleni planPRIPREMA ZA ZLOČIN* mnoge okolnosti ukazuju da je ubistvo dugo planirano i da je možda naručeno* ubica i pomagač imali 22 sata prednosti od prijave nestanka do pronalaska tela* žrtva praćena, ubici javljeno kad i gde da je napadne

KURIR I ĐAK KUPONMANIJA: DANAS DOBIJATE POSLEDNJI KUPON

Na korak do popusta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja