PEKARKA REKLA SINU PRED SMRT: Ako me ubije, nek ti ostanu bar ove pare!
Foto: Dragan Ilić

STRAH OD MONSTRUMA: Predosetila svoj kraj

PEKARKA REKLA SINU PRED SMRT: Ako me ubije, nek ti ostanu bar ove pare!

Crna Hronika -
Nedugo nakon što je Dragana Matijević pričala sa sinom Mišom, njen poslodavac Marjan Duljaj, pekar iz Zaječara, mučki joj je pucao u glavu jer je morao da joj isplati zaostale plate

ZAJEČAR - Dragana Matijević (49), koju je na svirep način u advokatskoj kancelariji u centru Zaječara u utorak ubio poslodavac, gazda pekare Marjan Duljaj (54), sahranjena je juče na zaječarskom groblju. Duljaj, koji je nakon zločina pucao sebi u grudi, i dalje je u teškom stanju u Urgentnom centru.Draganu je ispratilo nekoliko stotina rođaka i prijatelja. Među njima je stajao i njen drug iz detinjstva Boban Stanojević.Dugovao 15 plata- Ovo je težak zločin, i to zbog ponosa, a ne para! Dragana mi je sve ispričala. Na sudu je dobila presudu da je Duljaj vrati na posao, a potom je sledila tužba za zaostale plate jer je neosnovano dobila otkaz. Nije njemu bilo do novca, imao je para ko blata. Njemu je bio povređen ponos jer nije mogao da shvati i da se pomiri sa činjenicom da je izgubio sudski spor - kaže Stanojević.On dodaje da je Duljaj obećavao Dragani sve samo da povuče tužbu, ali mu ona nije verovala.- Kad je izgubio spor, nije video krivca samo u Dragani već je hteo da pobije sve žene koje su bile u kancelariji, a bilo ih je još tri. Zato ih je i sve okupio na jednom mestu i poneo pištolj sa sobom. Srećom po njih, uspele su da pobegnu kad je izvadio pištolj, ali je nesrećnu Draganu uhvatio za kosu i uvukao nazad u kancelariju - rekao je tužnim glasom Stanojević.

Krvnik... Marjan Duljaj
Krvnik... Marjan Duljaj

Rastanak od Dragane najteže su podneli majka Miroslava i sin Miša, dok je brat Dragan glasno ridao ne mogavši da zaustavi suze. Miša se u nekoliko navrata skoro onesvestio, pa su morali da ga osvežavaju vodom. Kad se malo pribrao, ispričao je za Kurir o čemu je pred smrt razgovarao s majkom.- Moja majka je predosećala tragediju i plašila se da će Duljaj da je ubije. Zato mi je rekla da, ako se tako nešto dogodi, uzmem novac koji joj on duguje za 15 neisplaćenih plata. Bila je hrabra da se suoči s njim i sa smrću, da ode tamo u klopku, iako je bila svesna da joj je Duljaj stalno pretio i tražio da odustane od tužbe - kaže unesrećeni mladić.Teror na posluMladić se seća kako mu je majka govorila da je Duljaj maltretirao sve radnice.- Tražio je da ne kucaju fiskalni račun, da rade prekovremeno. Nije im dozvoljavao da uzmu pecivo za doručak, već su kao topli obrok imale samo praznu kiflu. Žalila se i da su morale da vraćaju novac. Po zakonu im je isplaćivao minimalac, a onda oduzimao gotovinu do 16.000, koliko im je bila mesečna nadoknada. Niko nije smeo da se buni jer je pretio otkazom - rekao je sin ubijene žene.

Zlokobna pretnjaJEDNOM SAM TI OPROSTIODragana je kod Duljaja radila skoro deset godina. Odsustvovala je s posla jedino kad joj je otac umro. Sledeći put se to dogodilo kad je slomila ruku, pa je morala da ide na bolovanje. Duljaj joj to nije uvažio, kaže Boban Stanojević.- Prošli put sam ti oprostio, ali sada neću - kazao joj je tada i dao otkaz, ističe Stanojević.

Majčini jecajiBOG ĆE DA MU SUDIKraj otvorene rake najviše su se čuli vapaji neutešne majke Miroslave.- Dragana, sunce moje, što Bog mene ne uze, nego tebe mladu u zemlju da stave. Nado i uzdanice moja, sunce moje koje krvnik ugasi. Bog će njemu da sudi - kukala je ucveljena majka Miroslava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track