PERČEVIĆU PRITVOR DO 30 DANA: Nije izneo odbranu pred sudijom!
Foto: Tanjug

Viši sud

PERČEVIĆU PRITVOR DO 30 DANA: Nije izneo odbranu pred sudijom!

Crna Hronika -
Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva, kako ne bi uticao na svedoke koji će biti saslušani

Vlasniku kompanije “Interkomerc” Goranu Perčeviću sudija za prethodni postupak Viseg suda u Beogradu, odredio je večeras pritvor do 30 dana!

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva, kako ne bi uticao na svedoke koji će biti saslušani, kao i zbog opasnosti da bi mogao da ponovi krivično delo, ukoliko bi bio pušten na slobodu. Perčević je uhapšen u subotu u stanu prijatelja zbog malverzacija oko 34 kredita bez pokrića, koja je uzeo kod Univerzal banke. On nije izneo odbranu niti se izjasnio o krivici.

Dvojica Perčevicevih prijatelja, koji su se sumnjičili da su mu pomagali u skrivanju, pušteni su na slobodu.

Vlasnik Interkomerca Goran Perčević, koji je uhapšen zbog sumnje da je izvršio višemilionske malverzacije sa Univerzal bankom, do kraja dana će biti priveden na salušanje u Više tužilšstvo u Beogradu.Perčeviću, koji je uhapšen u subotu uveče, večeras ističe policijsko zadržavanje od 48 sati u kom roku mora da bude predat tužilaštvu. Više tužilaštvo u istom roku, do večeras, treba da donese odluku da li će tražiti od suda da se Perčeviću odredi pritvor, ili neka druga mera za obezbeđenje okrivljenog.

Perčevića zastupa, odnosno u ovom slučaju brani, advokatska kancelarija Nalić. Međutim, s obzirom da je u toku obustava rada advokature, nije izvesno ko će se u slučaju Perčevića pojaviti kao njegov branilac u ovom postupku.

Tereti se za više krivičnih dela, odnosno različite malverzacije u privredi kada je iskorisćavanjem svog položaja i ovlašćenja i prekoračenja granica ovlašćanja neposredno dogovarao sa rukovodiocima Univerzal banke različito odobravanje i obezebđivanje kredita firmama.

Kako je ministar policije Nebojša Stefanović pre dva dana saopštio, određenim firmama odobrena su 34 kredita u ukupnom iznosu većem od 1,4 milijarde dinara, a "koji se zbog kreditne nesposobnosti i neadakvatnih sredstva (obezbeđenja), što se znalo u startu, ne mogu vratiti niti mogu biti u celosti vraćeni".

Inače, Perčevićeva firma Interkomerc jedna je od najvećih dužnika Univerzal banke sa milijardu dinara, pored Beohemije sa 1,56 milijardi dinara Farmakoma, takođe, sa milijardu dinara, Luke Beograd, firma Veterinarski zavod Zemun, Zekstra i Optika u vlasništvu Dragana Đurića.

Perčević, koji je bivši funckiopner SPS-a, uhapšen je kod prijatelja M. Ć. u stanu na Banjici, koji je takođe priveden.Perčević je bio osnivač i predsednik Mladih socijalista Srbije, a kasnije i potpredsednik SPS-a.Novembra 2000. godine istupio je iz članstva te stranke.Prema pisanju medija, Perčević poseduje vredne nekretnine uglavnom u centru Beograda, a stavio ih je pod hipoteku za dobijene zajmove pre četiri - pet godina, što ga nije sprečilo da ih i dalje koristi, istina, na malo drugačiji način, kao garant za nove pozajmice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track