PESNICAMA I AUTOMOBILOM NA POLICAJCA: Novosađanin kolima vukao saobraćajca po putu
Foto: Aleksandar Jovanović/Ilustracija

PESNICAMA I AUTOMOBILOM NA POLICAJCA: Novosađanin kolima vukao saobraćajca po putu

Crna Hronika -

NOVI SAD - Novosadska policija privela je 44-godišnjeg Novosađanina G. M. koji je nasrnuo i povredio policajca u subotu, 20. avgusta u Ulici Maksima Gorkog.

Incident se dogodio tokom utakmice visokog rizika Partizan - Spartak, na zatvorenoj raskrsnici Maksima Gorkog i Dimitrija Tucovića, koju je samostalno obezbeđivao saobraćajni policajac.

Pojavio se G. M, koji je želeo da svojim vozilom prođe ulicom, što mu je onemogućeno. Ubrzo je došlo do rasprave između muškarca i policajca, koji je objašnjavao da je ulica zatvorena i da se mogu koristiti drugi pravci.

Muškarac se razbesneo, vređao policajca, odbio da pruži ličnu kartu, a kao krajnji potez ušao je u svoj automobil i nasrnuo na novosadskog policajca.

Vukao je policajca, koji se držao za vrata, nekoliko metara dok se nije zaustavio. Kolege policajci su došli u pomoć.Pre nego što se otrgao i pobegao, napadač je naneo lake telesne povrede policajcu u predelu glave. Nakon što je napadača policija pronašla i privela, tužilaštvo inicijalno nije odredilo pritvor. Međutim, prema informacijama Strukovnog udruženja policije "Dr Rudolf Arčibald Rajs", danas je određeno zadržavanje G.M.

Kako kaže SUP-a Nenad Ljubišić, ovaj stav tužilaštva pokazuje da se se napadi na službena lica i njene institucije dalje neće tolerisati, niti tako sme da bude.

- Ovim se štite, ne samo policijski službenici, već i drugi državni službenici koji imaju status službenih lica i uglavnom obavljaju poslove iz delokruga državne uprave ili komunalnih propisa, odnosno poverena su im ovlašćenja da postupaju u ime države ili gradova. Stoga Strukovno udruženje policije podržava i sve reforme koje za cilj imaju profesionalizaciju, selekciju i standardizaciju službenika i podizanje nivoa efektivnosti i efikasnosti obavljanja poslova i operativnosti organizacionih jedinica organa uprave i policije kao takve - navodi on.

Kako dodaje, iz godine u godinu je sve više zabeleženih napada na službena lica i vreme je da se zauzme oštar stav i tome stane na kraj.

(radio 021)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track