PIJAN NA MOTORU: Optužen za smrt mlade Hrvatice (18)!
Foto: M.M.

Vozio devojku i udario u nadvožnjak

PIJAN NA MOTORU: Optužen za smrt mlade Hrvatice (18)!

Crna Hronika -
Tošić je motorom „suzuki“, kojim je vozio devojku, udario u ogradu nadvožnjaka u blizini sela Gornja Vrežina usled čega je ona preletela preko i pala na auto-put

NIŠ - Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv profesionalnog vojnika Nikole Tošića (28) jer je 22. jula prošle godine vozeći motor izazvao saobraćajku u kojoj je poginula hrvatska državljanka Vanja Janković (18).Tošić je motorom „suzuki“, kojim je vozio devojku, udario u ogradu nadvožnjaka u blizini sela Gornja Vrežina usled čega je ona preletela preko i pala na auto-put.

On će odgovarati i za nepružanje pomoći osobi povređenoj u saobraćajnoj nezgodi jer je tvrdio da se vozio sam sve dok Vanjino telo nije pronađeno. Testiranjem je utvrđeno da je Tošić u trenutku nesreće u krvi imao 1,28 promila alkohola. Saobraćajno veštačenje pokazalo je da je u trenutku nesreće Tošić vozio 80 kilometara na sat po neosvetljenoj deonici puta.Nikola je rekao na sudu da je Vanju upoznao dvadesetak dana pre nesreće i da mu se dopala.- Dopisivali smo se preko Fejsbuka, a tog dana smo se dogovorili da se nađemo. Odvezao sam je motorom do Nišave, a zatim sam hteo da je vratim do Gornje Vrežine, gde joj živi deda.

Dao sam joj moju kacigu i ona ju je stavila na glavu. Sećam se udarca u bankinu i ničeg više, sve dok se nisam našao u bolnici. Mnogo mi je žao, tog dana sam popio tri-četiri piva. Kriv sam, bolje da sam ja poginuo - kazao je Tošić.(M. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track