PIJU, NE PLAĆAJU, PA BIJU: Dva policajca pretukla mladića ispred kafića u Novom Pazaru
Foto: Printscreen Facebook

Osvetnici u uniformi

PIJU, NE PLAĆAJU, PA BIJU: Dva policajca pretukla mladića ispred kafića u Novom Pazaru

Crna Hronika -
Majka mladića, Dragica Babić kazala je novinarima da su P. Š. i R. M. njenog sina pretukli "jer je prijavio vlasniku kafića da su policajci prošlog petka izašli iz lokala, a da nisu platili račun

NOVI PAZAR - Policijska uprava u Novom Pazaru suspendovala je danas i pokrenula disciplinske postupke protiv policajaca P.Š. i R.M. zbog sumnje da su u subotu veče, van dužnosti, pretukli Marka Babića (23) ispred kafića "Akord" u kojem radi kao konobar, rečeno je Radiju Sto plus.

Babić je i dalje na lečenju na hirurškom odeljenju novopazarske Opšte bolnice.

Majka mladića, Dragica Babić kazala je novinarima da su P. Š. i R. M. njenog sina pretukli "jer je prijavio vlasniku kafića da su policajci prošlog petka izašli iz lokala, a da nisu platili račun".

"Ove subote su, vidno pijani, opet došli u 'Akord' i iznervirani zbog toga nasrnuli na mog sina. Nakon svađe i koškanja, izvukli su ga ispred lokala, a potom i u mračni deo Ulice Rade Petrović gde su ga besomučno tukli sve do iznemoglosti. Kada bi pao s nogu, podizali bi ga, držali uspravno i nastavljali da ga tuku", rekla je Dragica Babić.

Nakon toga, Marko je pozvao policiju koja ga je odvezla u stanicu gde je dao izjavu o tome šta se desilo, a potom i u bolnicu gde je nakon ukazane pomoći zadržan na daljem lečenju.

"Apelujem na načelnike policije i ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da urade nešto kako bi se P. Š. i R. M. adekvatno kaznili i kako bi se iz policije uklonili oni koji kaljaju čast te profesije. Nadam se da će moj sin biti poslednja žrtva bahatih pojedinaca u uniformi", dodala je Dragica Babić.

U novopazarskoj policiji rečeno je da rade na rasvetljavanju svih okolnosti, a da su u međuvremenu P.Š. i R.M. suspendovani.

"Protiv njih su pokrenuti disciplinski postupci, a izveštaj o celom slučaju je prosleđen nadležnom tužilaštvu koje će voditi istragu. Kod nas nema zaštićenih, svi su pred zakonom isti i oni koji ga krše će biti procesuirani", rečeno je u Policijskoj upravi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track