PITBUL ISKIDAO GRKLJAN STARICI (96): Pas iskidao lanac i unakazio baku!
Foto: Aleksandar Davinić

Stravičan napad životinje u Leskovcu

PITBUL ISKIDAO GRKLJAN STARICI (96): Pas iskidao lanac i unakazio baku!

Crna Hronika -

Razjareni pas napao Nataliju Kocić (96), pokidao joj grkljan i unakazio lice, vlasnica uhapšena

LESKOVAC - Pas rase pitbul brutalno je napao i usmrtio Nataliju Kocić (96) iz Leskovca u dvorištu njene kuće, a policija je uhapsila vlasnicu Slađanu Marinković (54), koja je živela sa staricom.Tragedija se dogodila u selu Šišince kraj Leskovca u sredu oko 13 časova. Kako saznajemo, pas je otkinuo lanac i napao nesrećnu staricu, inače rođaku uhapšene vlasnice psa.Nesrećna Natalija i Slađana živele su same i izdržavale se od socijalne pomoći koju je primala starica. Ove dve žene su već 10 godina stanovale u istom dvorištu, a Slađana je bila Natalijina starateljka.- Slađana je pre godinu nabavila dva pitbula, mužjaka i ženku, da ih čuvaju. Bili su veoma mirni i umiljati. Ženka je često spavala u Slađaninoj kući. Ali baku nisu voleli jer ih je terala i udarala štapom kada bi pokušali da skaču i da se igraju s njom, iako ih je često hranila - priča Slađanina rođena sestra Snežana Kostić.

Do stravične nesreće došlo je u trenutku kad je starica krenula do poljskog toaleta.- Moja sestra je čula bakin vrisak i istrčala u dvorište. Pas je iskidao lanac i napao baku. Mužjak je već iskidao bakin grkljan i unakazio joj lice. Ona ga je sklonila i pokušala da ga zatvori u boks, ali se pas vratio i dokrajčio baku. Krv u žilama nam se zaledila kada smo čuli jak vrisak, a potom i krkljanje nesrećne bake Natalije. Nije joj bilo pomoći - priča kroz suze Snežana i dodaje:- Ovo je strašno! Nabavile su pse da ih čuvaju, a na kraju su ih oni napali i baku zverski ubili.Komšije, rođaci i prijatelji su ih uvažavali, poštovali i posećivali, sada su svi u čudu zbog tragedije. Slađana Marinković je uhapšena zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti.

Opasna vrstaNEPREDVIDIVE ŽIVOTINJEPoznavaoci ove vrste pasa tvrde da je reč o nepredvidivoj vrsti.- Pitbulovi su opasni psi. Nikad se ne zna kada mogu da postanu agresivni. Oni imaju jake vilice i imate utisak kao da su se na vas sručile dve tone teškog gvožđa. Ako se okome na nekoga, tu nema pomoći. Nedavno se desilo u Beogradu da je pitbul napao malo dete. Na kraju se ispostavilo da se osetio zapostavljenim zbog deteta - kaže veterinar.

A. Davinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track