Pitbulovi zaklali i jeli čoveka! Preklali mu grkljan, dušnik i odrali kožu s lica! Umro u mukama!

Dva pitbula ubila starca u Petrovaradinu

Pitbulovi zaklali i jeli čoveka! Preklali mu grkljan, dušnik i odrali kožu s lica! Umro u mukama!

Crna Hronika -

NOVI SAD - Đurađ Marčeta (84) iz Petrovaradina preminuo je kad su ga dva komšijska pitbula bukvalno rastrgla ispred njegove kuće.

Pomahnitali psi su nesrećnom starcu preklali grkljan, dušnik i odrali celu kožu s lica, imao je ujede po rukama i na levoj nozi. Kako saznajemo, vlasnica pasa Igora Maksimović privedena je na saslušanje u policiju.- Nesrećnog čoveka kerovi su bukvalno zaklali! Preminuo je u teškim mukama, s obzirom na to da smrt nije nastupila brzo - saznajemo iz izvora bliskog istrazi nakon završene obdukcije.Tragedija se dogodila juče ujutru, na Bukovačkom putu 94, u novosadskom naselju Petrovaradin. Pitbulovi su u vlasništvu Igore i njenog supruga Radeta (37), prvih komšija nastradalog Marčete, koji žive na broju 92.

Borba do smrti
Držali zveri... Rade i Igora Maksimović
Držali zveri... Rade i Igora Maksimović

Psi koji su na Petrovaradinu napali čoveka trenutno su u privhatilištu za pse u naselju Šangaj, a kako saznajemo, uzeti su im brisevi sa šapa i vilice.- Naša ekipa je u 06.58 stigla na lice mesta i uhvatila te pse, a od policije smo zamoljeni da uzmemo forenzičke briseve s njihovih šapa i usta, i to su moje kolege i uradile - rekao je Aleksandar Bursać, direktor novosadskog javnog preduzeća „Zoohigijena“.

Jurili za mačkomKako dalje kaže, reč je o vlasničkim psima čiji je vlasnik trenutno u Nemačkoj.- Prema njenim rečima, psi su pojurili za mačkom koja je pobegla kroz ogradu koju su psi jureći za njom preskočili. Komšija je izašao da odbrani mačku, napali su i njega i usmrtili ga - rekao je Bursać.Jedan od radnika koji radi za porodicu Maksimović rekao nam je da je suprug uhapšene Igore krenuo kući, a da je njihovo dvoje dece prijateljica odvela kod sebe.

Komšije ogorčeneVLASNICI DA IDU U ZATVOR!Nisam nikad smeo da prođem pored njihove kuće kad ih vidim da su pušteni. Nisu puštali te pse samo noću u dvorište, nego i danju. A vidite i sami kakva je to ograda od žice, koja može rukama da se otkine. Žao mi je jadnog čoveka koji je sam tu živeo, bio izuzetno dobar komšija - kaže jedan od komšija i dodaje: - Ne mogu da shvatim Maksimoviće, zar treba da ih čuvaju takvi kerovi, a imaju i kamere. I treba da bude neko od njih u zatvoru. Jadan Đurađ kako je umro, u kojim mukama zbog nemarnosti. Taj čovek je preživeo ratove, bolesti i razne nedaće, dočekao duboku starost i eto kako je stradao.

HRONOLOGIJA SERIJA NAPADA PASA U SRBIJI16. oktobar 2013 - Japanska akita izujedala četvorogodišnjeg A. T. u dvorištu u Staroj Pazovi i otkinula mu obraze i deo lobanje5. novembar 2013 - Petogodišnju devojčicu u Kikindi izujedao pas pitbul terijer i teško je povredio, pored traume, konstatovane joj povrede nadlaktica, potkolenica i trupa6. jul 2014 - Pas rase staford teško je povredio devojčicu U. F. (4) u dečjem parku, u Ulici Moše Pijade, u centru Požarevca26. januar 2016 - Pas lutalica izujedao trogodišnju devojčicu u Zmajevu i naneo joj povrede desnog oka8. april 2016 - Pas rase akita inu izujedao dete S. V. (7) u Irigu i teško mu povredio leđa i glavu27. april 2016 - Rotvajler preskočio ogradu i izujedao šestogodišnju T. S. po nogama u Lazarevcu

OPASNI PSI- Opasni psi su rase pitbul terijer, staford terijer, kao i mešanci tih rasa- U opasne pse ubrajaju se i oni koji su ranije napadali ljude bez povoda- Opasni su i oni psi koji su napali drugog psa ili su odgajani za borbe- U šetnju može da ih izvodi samo punoletna osoba, i to na povocu i s korpom na njušci, a za njih je obavezan i ispit socijalizacije- Za nepoštovanje propisa kazna je od 5.000 do 75.000 dinara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track