PLINSKA BOCA UBILA BLIZANCE (18): Brat i sestra spremali maturu, a sad ih sahranjuju
Foto: Printscreen Facebook

Tragedija u Nišu: Brat i sestra poginuli u strahovitoj eksploziji

PLINSKA BOCA UBILA BLIZANCE (18): Brat i sestra spremali maturu, a sad ih sahranjuju

Crna Hronika -

Milan i Neda Pavlović (18) zatrpani u ruševinama kuće, njihova majka Nataša (48) teško povređena, kao i još tri osobe koje su prebačene u Urgentni centar

NIŠ - Bilo je strašno! Od siline eksplozije jedan čovek je bukvalno ispao iz kuće na ulicu. Pokušao sam da uđem unutra, ali je prizemlje bilo zatrpano. Tu sam video tela mladića i devojke prignječena ispod betonske ploče, ali nisam uspeo da im pomognem.

Mesto nesreće... Plin eksplodirao u prizemlju, blizanci propali sa prvog sprata i stradali
Mesto nesreće... Plin eksplodirao u prizemlju, blizanci propali sa prvog sprata i stradali

Ovako za Kurir priča Nišlija Dejan Tocić posle jučerašnje eksplozije plinske boce u njegovom komšiluku u kojoj su poginuli Milan i Neda Pavlović, blizanci stari 18 godina, a povređene su četiri osobe, od kojih je jedna i Nataša Pavlović (48), majka stradalih blizanaca. Pored nje, u Urgentni centar su primljeni i Ivana Cvetanović (50), Zorica Petrović (74) i Dragomir Rašić (84).Stravična nesreća dogodila se oko 15.10, na uglu Studeničke i Ulice Milana Blagojevića u naselju Durlan. Kako saznajemo, brat i sestra su s majkom bili u poseti u stanu na prvom spratu.

Povređen... Hitna pomoć odvela Dragomira Rašića u bolnicu
Povređen... Hitna pomoć odvela Dragomira Rašića u bolnicu

Propali u prizemlje- Odmah sam dotrčao. Pretpostavio sam da unutra ima stradalih. Pitao sam da li ima i dece, neko od okupljenih komšija mi je rekao da ima. Sve je bilo srušeno, nisam mogao da priđem bliže, iako sam video dva tela. Ceo prvi sprat se srušio - nastavlja komšija Dejan Tocić.

Nastradali blizanci su bili maturanti i za dva meseca je trebalo da završe srednju školu. Mladić je bio četvrta godina Pravno-poslovne škole Niš, a njegova sestra maturant Gimnazije „Svetozar Marković“. Oboje su bili primereni đaci i sanjali velike snove koji su nažalost prekinuti na tragičan način. Njihova smrt je šokirala sve koji su ih znali.

Kako saznajemo, boca je eksplodirala u stanu u prizemlju zgrade.

- Žena koja tu živi je pre nekoliko dana kupila tu bocu. Međutim, danima se osećao miris plina i pretpostavljamo da je nije dobro zatvorila ili je bila neispravna. Ona je rekla da bi znala da nešto nije u redu jer je hemičarka. Scena posle eksplozije je bila strašna, ta baka je sve vreme vikala da spasu decu - kaže Kosana Miligić.

Osim stradalih brata i sestre, povređeno je još četvoro ljudi, koji nisu u životnoj opasnosti, ali imaju prelome i opekotine.- Oni su se nalazili na spratu kuće. Od strahovite eksplozije urušio se plafon i svi su propali u prizemlje. Hitna pomoć je nekako uspela da izvuče četvoro povređenih i da ih transportuje u Klinički centar, gde im je pružena medicinska nega. Majka blizanaca je u teškom stanju - pričaju naši sagovornici iz Ulice Milana Blagojevića.Izvlačili telaSlavoljub Živanović, direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Nišu, potvrdio je da su četiri osobe prebačene u bolnicu.- Naš centar je primio poziv u 15.17 časova, a već u 15.20 časova prva ekipa Hitne pomoći bila je na mestu nesreće. Odmah potom stigla su još četiri naša vozila - rekao je ŽivanovićOdmah iza Hitne pomoći u zgradu su ušli i vatrogasci-spasioci i preduzeli sve preventivne mere da ne bi došlo do nove eksplozije. Uskoro su došle i građevinske mašine koje su počele da izvlače tela stradalih iz ruševine, a akcija je trajala do zaključenja ovog izdanja Kurira.

Svedok nesrećePADALI SU DELOVI ZIDOVA I PLAFONA!Stigao sam među prvima kad je odjeknula eksplozija. Utrčao sam unutra, u prizemlje sa medicinskom ekipom. Bio je haos! Padali su delovi zidova i plafona. Jednu osobu sam odmah video da je mrtva, a druga je bila zatrpana građevinskim materijal. Pomogao sam doktorima da povređene iznesemo do saniteta. Bilo je užasno - kaže komšija Igor Milanov.

Nekoliko puta prodavanaVLASNIK IZDAJE KUĆUPrema nezvaničnim informacijama, kuća u kojoj se dogodila eksplozija u prethodnih pet godina je nekoliko puta prodavana i preprodavana. Vlasnik je trenutno nepoznat, ali komšije tvrde da ne živi u toj kući nego je izdao tri stana porodicama.- Na prvom spratu stanuje porodica jednog doktora sa malom decom, ali izgleda da trenutno nisu bili tu. Za nastradale brata i sestru veruje se da su došli u goste kod rođake - kažu komšije.

(FOTO) BLIZANCI BRAT I SESTRA (18) POGINULI U EKSPLOZIJI PLINA U NIŠU: Ostali ukućani povređeni

M. Milovanović - R. Rajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track