PLJAČKA ZLATARE STEFAN U NS: Uhapšen i drugi pljačkaš
Foto: Slađana Stojanović

Saradnja sa valjevskom policijom

PLJAČKA ZLATARE STEFAN U NS: Uhapšen i drugi pljačkaš

Crna Hronika -

NOVI SAD - Novosadska kriminalistička policija u protekla tri dana u nekoliko odvojenih akcija zaplenila je značajne
količine narkotika , rasvetlila više razbojništava među kojima i pljačku u zlatari „Stefan“ u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu.

Novosadski inspektori u saradnji sa kolegana iz UKP –a, u Valjevu su uhapsili Zdravka M. (20) iz Valjeva,koji je 4.februara izvršio razbojništvo u centru Novog Sada u Jevrejskoj ulici u zlatari „Stefan“ gde su na brutalannačin izudarali vlasnik, odnosno njegovog sina i radnicu koja je radila, odnosno vlasnikovu svastiku.

Inače, za ovo razbojništvo osumnjičen je Ognjen F. takođe iz Valjeva, koji je međutim, uhapšen i sproveden u zatvor pre par sedmica, zbog drugih krivičnih dela.

Oni su ovu zlataru oštetili oko 700.000 dinara.

Kako je tada za Kurir rekao vlasnik zlatere, Titomir Đekljuši, pjačka je izvršena ujutru, oko 9.30 časova u samomcentru Novog Sada, u Jevrejskoj ulici.

- Najbitnije je da su mu sin Filip (25) i svastika koja je inače radnica kod mene Katarina S. (47) i pored udarcapištoljem koji su zadobili u glavi i koji sada imaju po četiri-pet šafova sada dobro. Ljutio sam se na sina, kada samčuo da je potrčao za razbojnikom. Ali to je verovatno trenutak kada čovek ne razmišlja. Rekao sam mu, pusti i zlato

I sve, najbitnije je da si mi ti živ i svastika. A ne kako je on uradio, krvave glave je potrčao za razbonikom koji jedržao pištolj u ruci, sustigao je čak i do taksi vozila koji ga je čekao. Filip je počeo da lupa taksisti da stane da je upitanju pljačka. Ali ovaj nije stao, već je dao gas i nastavio dalje. Filip kaže da je pored taksiste i ovog razbojnika, ukolima video još nekoga – pričao nam je odmah nakon pljačke Đekljuši.

Tog jutra, 4.februara, ne dugo pošto je zlatara otvorena, iza pulta koji je poprilično visok, nalazila se radnicaKatarina. Ušao je mladić, koji čak nije ni imao fantomku, nego neku maramu i zatražio joj pare i zlato.

-To je čuo moj sin koji je bio tu i izleteo je odmah. Razbojnik je preskočio pult. Udario je prvo Filipa po glavi,odpozadi pištoljem, a onda i radnicu. Kada je video da nemože da otvori sefove gde nam stoji zlato, iznervirao sejoš više.. Video je da se Filip okreće, on je brzo preskočio nazad pult i kod vrata, gde nam je izlog koji je zatvorenstaklom, kao i sa predje strane, polupao ga pištoljem i pokupio sve što je bilo. Strpao je sve u torbu koju je doneosa sobom i počeo da beži – prepričavao nam je vlasnik.

Privođenja zbog narkotika

Naime sinoć je na novosadskom naselju Detelinara, uhapšen Đorđe L.. (28) iz Boleča, koji se pre par mesecipreselio u Novi Sad i razgranao posao sa preporodajom narkotika. On je uhapšen u iznamljenom stanu, gde jepretresom pronađeno 262 amfetamina.

Skoro u isto vreme u drugoj akciji, uhapšen je Stanislav B. (36) iz Novog Sada, neposredno nakon što je jednoj osobiprodala dva grama amfetamina. U njegovom „štek“ stanu, pronađeno je 126 grama amfetamina, namenjenomnovosadskom narko-tržištu.

Prilikom hapšenja Stanislava sa njim je bio u društvu i Momir P. (36) iz Novog Sada, za kojim se intezivno tragalo od početka godine, s obzirom da je 2.januara u novosadskoj ulici Janka Čmelika, prilikom pokušaja iznude u vezi primopredaje putničkog vozila „ pežo 206“, nakon kraće rasprave iz vatrenog oružja ranio Dragana Č. i od tada se nalazi u bekstvu. Kod Momira za pojasom pronađen je pištolj kalibra 9 mm, sa izbrisani serijskim brojevima, a upravo se sumnja da je taj pištolj koristio prilikom ranjavanja Dragana.

U akciji novosadske kriminalstičke policije, takođe zbog trgovine amfetaminima, pre dva dana uhapšen je iSlobodan V. (36) iz Novog Sada, koji je posedovao 196 grama amfetamina, koji je snabdevao novosadskom narkotržište.

U brojnim akcijama takođe se izdvaja i hapšenje Dejana A. (45) iz Paračina koji se sumnjiči da je u renta-kar vozilu marke „opel corsa“ beogradskih regist tablica, sakrio preko 2 kilograma paracetamola, pištolj i cigarete.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track