PLJAČKALI NIŠLIJKE, JEDNOJ SLOMILI NOGU, DRUGOJ RAZBILI GLAVU: Policija uhapsila dvojicu maloletnika
Foto: Dragana Udovičić/Ilustracija

Mesec dana otimali novac i mobilne telefone

PLJAČKALI NIŠLIJKE, JEDNOJ SLOMILI NOGU, DRUGOJ RAZBILI GLAVU: Policija uhapsila dvojicu maloletnika

Crna Hronika -
NIŠ - Zahvaljujući intenzivnom operativnom radu samo dan nakon razbojništva tokom kojeg je teške telesne povrede zadobila pedesetpetogodišnja Nišlijka D.B. kriminalistička policija uhapsila je njene napadače.

Ustanovljeno je da su u pitanju dvojica maloletnika, koji su skoro mesec dana napadala žene i otimala im novac i mobilne telefone.

Kako je saopštila niška Policijska uprava, oni se sumnjiče za četiri teške krađe, razbojništvo i razbojništvo u pokušaju a kriminalistička policija je do sada identifikovala sedam njihovih žrtava.

- Dvojica maloletnika se terete da su od polovine januara do 3. februara prilazila oštećenima s ledja i oduzimala im torbice sa ličnim dokumentima i novcem. Takođe, oni su oduzeli i dva mobilna telefona i tablet – navodi policija.

Policija je precizirala da je jedan od ove dvojice 1. februara na ulici udario u butinu jednu dvadesetdevetogodišnjakinju i ukrao joj torbu sa novcem i platim karticama a dva dana kasnije na isti način napao je pedesetpetogodišnjakinju i tom prilikom joj slomio butinu.

Jedna starija Nišlija završila je sa dve kopče na glavi kada su je razbojnici oborili na beton dok su joj otimali torbu. Policija je pronašla deo ukradenih stvari i one će biti vraćene vlasnicima dok su ostatak razbojnici prodali. S obzirom na to da jedan od osumnjičenih njih ima šesnaest a drugi sedamnaest godina nije im odredjen pritvor već su protiv njih podnete krivične prijave u redovnom postupku Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

(M.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track