SMRSKAO JOJ LOBANJU PRED DECOM: Počelo suđenje muškarcu koji je ubio ženu posle emisije DNK
Foto: Printskrin Facebook

Stravičan zločin

SMRSKAO JOJ LOBANJU PRED DECOM: Počelo suđenje muškarcu koji je ubio ženu posle emisije DNK

Crna Hronika -
JAGODINA - U Višem sudu u Jagodini danas je počelo sudjenje Stevanu Kojiću (29) iz Jagodine osumnjičenom da je na smrt pretukao suprugu Žaklinu (26) u aprila ove godine.

Kojić je priznao ubistvo supruge i pred Sudskim većem izrazio kajanje. On je rekao da mu je žao što je ubio suprugu i da nije imao nameru to da uradi.

Stevan Kojić se tereti za teško ubistvo sa bezobzirnim i nasilničkim ponašanjem za koje je predvidjena kazna zatvora od 30 do 40 godina. Odbrana traži da se delo prekvalifikuje u nasilje u porodici sa smrtnim ishodom za koju je zaprećena kazna zatvora od tri do 15 godina.

Kako se navodi u optužnici, Stevan Kojić je 2. aprila 2015. godine u naselju Tabane u Jagodini, u iznajmljenoj kući, oko 23 sata, uračunljivo, pri nasilničkom i bezobzirnom ponašanju, lišio života Žaklinu Kojić. Kojić je, nakon posete drugu gde je popio dva piva, oko 22 sata došao kući i posle kraće rasprave počeo da udara Žaklinu pesnicom u lice.

Kada je ona pala, nogama ju je šutirao u stomak. Prema nalazima obdukcije Žaklina je umrla zbog unutrašnjeg krvarenja. U vreme ubistva, u kući su bila i njihova dve maloletna deteta. Kojić u odbrani navodi da se netrpeljivost medju supružnicima povećala kada je Stevan počeo da sumnja da deca nisu njegova.

Oni su zbog toga gostovali u emisiji Televizije Pink, a DNK analizom je utvrdjeno da su četvorogodišnja devojčica i jednogodišnji dečak njegova biološka deca. Nekoliko dana nakon emitovanja emisije Stevan je ubio Žaklinu.

Starateljstvo nad decom preuzeli su Žaklinini roditelji koji žive u Lapovu, na osnovu odluke Centra za socijalni rad u tom gradu. Stevan Kojić je pre nekoliko godina bio osudjen na godinu dana uslovno zbog nasilja nad ocem. Današnjem sudjenju prisustvovali su predstavnici Mreže "Žene protiv nasilja" iz Beograda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track