POČELO SUĐENJE ZA STRAVIČNO UBISTVO U NOVOM SADU: Obuzeo me gnev, udarao sam je čekićem po glavi
Foto: F

Počeo glavni pretres za ubistvo Merime

POČELO SUĐENJE ZA STRAVIČNO UBISTVO U NOVOM SADU: Obuzeo me gnev, udarao sam je čekićem po glavi

Crna Hronika -

NOVI SAD - Govorila mi je da sam debil i ružne reči. Svađali smo se i ona me je udarila u oko i protresla me za ruku. Obuzeo me je gnev, zgrabio sam čekić sa frižidera i počeo da je udaram, ne znam ni sam koliko puta. Pala je na krevet licem prema jastuku, a ja sam nastavio i dalje da je udaram sve po glavi – rekao je na glavnom pretresu Mihalj Skivjan (59), zvani Haja.

On je osumnjičen da je u noći između 29. i 30. decembra prošle godine ubio Merimu Redžepov (29).

Nakon dva sata shvatio je da je ona mrtva. Pokrio je ćebetom. Presvukao se, oprao čekić ponevši ga sa sobom, zaključao stan, seo u kola i otišao. Tek nakon dva dana je uhapšen.

-Ja sam nju doveo u moj stan koji sam iznajmio. Ali ne da mi bude žena, jer nikada se ne bih oženio sa “kaćkom petljom” (mesto gde rade prostitutke). U početku nam je bilo lepo, iako je radila kao prostitutka nije mi smetalo, Igrala mi je, vodili smo ljubav, a zauzvrat sam joj njoj plaćao, odnosno kupovao sam joj drogu – odgovarao je na pitanja Skivjan, ni jednog trenutka ne rekavši, niti pokazujući da mu je žao što je ubio.

Dok se krio prepisivao sinovcu kola

Da se nešto čudno dešava otrkili su stanari koji su pozvali vlasnika stana i koji je tek sutradan, 31.decembra došao i otključao stan, gde je zatekao stravičan prizor. Za to vreme, Mihalj je spavao u kolima, sastao se sa bratovim sinom, kome je čak uspeo da prepiše i svoja kola, da mu da štedne kartice koje je imao. Policija je tog dana upala kod brata ubicinog Šandora.

Osumnjičeni Mihalj Skivjan
Osumnjičeni Mihalj Skivjan

-Zvao me je telefonom ja sam mu reko da se javi policiji. On je rekao sutra ću. Međutim, opet me je sutra nazvao i rekao da siđem ispred zgrade da mi da nešto, ja sam tada pozvao policijiu i rekao im je da me je zvao. Tada su ga i hapsili – rekao je Šandor, koji je rekao da mu je žao te mlade žene što je tako završila.

Svestan bio šta je uradio

Veštaci su istakli da je on Merimi samo u predelu glave naneo preko 15 udaraca čekićem, gde joj je bukvalno razorio mozak i lobanju, a sem toga ima i više udaraca po telu.

-Mihalj je mogao apsolutno da shvati svoje postupke. Bio je sposoban da shvati značaj svog dela. Znao je da čekićem može da je ubije, ali to je hteo. Da je svestan svega što je počinio tog dana, pokazuje i to da je pokušao da prikrije ubistvo, da je sa sobom poneo oružje sa kojim je ubio. Da se krio, da je razmišljao o budućnosti te sa bratovim sinom razgovarao I prepisivao mu šta je imao – rekli su veštaci.

Već ležao u zatvoru!

Mihalj Skivjani robijao je devet godina jer je nasmrt pretukao nevenčanu suprugu.

- Osuđen je jer je 2001. godine isprebijao nevenčanu suprugu Joliku Lakatoš, koja je od teških povreda glave preminula. Skivjani je na suđenju izjavio da je Joliku nakon svađe udario pesnicom u glavu, nakon čega su legli u krevet. Kad se ujutro probudio, supruga mu je bila žuta i hladna. Pozvao je Hitnu pomoć, koja je konstatovala smrt, ali je obdukcijom utvrđeno da je preminula nasilnim putem. Za nanošenje teških telesnih povreda osuđen je na osam godina zatvora i na još godinu za držanje dve bombe kašikare i municije za pušku i pištolj.

(Slađana Stojanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track