PODIGNUTA OPTUŽNICA: Nišlija pokušao da ubije sina!
Foto: Thinkstock

Odluka Višeg javnog tužilaštva

PODIGNUTA OPTUŽNICA: Nišlija pokušao da ubije sina!

Crna Hronika -
On je mladiću pucao u stomak a od sigurne smrti spasio brat blizanac Strahinja koji ga je odbranio od pomahnitalog oca

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu za pokušaj ubistva i izazivanje opšte opasnosti protiv Ivice Stamenkovića (49), jer je 24. jula ove godine u svojoj porodičnoj kući pijan teško ranio osamnaestogodišnjeg sina Nemanju.

On je mladiću pucao u stomak a od sigurne smrti spasio brat blizanac Strahinja koji ga je odbranio od pomahnitalog oca.

Strahinja na mestu pokušaja ubistva, foto Kurir
Strahinja na mestu pokušaja ubistva, foto Kurir

Kako se navodi u optužnici, Ivica je kritičnog dana oko 16 časova došao kući i posvadjao se sa svojim sinovima. Uzeo je pištolj marke "CZ M88“ kalibra 9 mm, koji je legalno posedovao i kroz vrata terase ispalio dva metka, jos jedan u zid dnevne sobe, a zatim pucao u Nemanju pogodivši ga u trbuh. Mladić je zadobio prostrelnu ranu stomaka sa povredom jetre koje su od strane lekara niškog Kliničkog centra okarakterisane kao teške telesne povrede opasne po život.

Kako dalje navodi tužilaštvo, krivično delo nije dovršio jer ga je u tome sprečio sin Strahinja, koji je nakon pucnjave izašao iz kupatila, uočio svog brata Nemanju kako leži na podu, pa nasrnuo na oca i zadao mu nekoliko udaraca.

Nemanja je pozvao Hitnu pomoć, a njegov otac je ostavio pištolj u fijoku i sačekao policiju. Veštačenje je pokazalo da je okrivljeni Ivica delo izvršio sa umišljajem jer je njegova uračunljivost bila smanjena ali je bio svestan svoga dela i hteo njegovo izvršenje.

Nemanja je nakon pokušaja ubistva rekao novinarima da ih je otac napao jer je bio na njih besan što nisu sredili sobe.M.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track