POGIBIJA TROJICE U SURČINU: Milana sinovi neće ni upamtiti
Foto: Zorana Jevtić, Branislav Risti

Tuga do neba

POGIBIJA TROJICE U SURČINU: Milana sinovi neće ni upamtiti

Crna Hronika -

Ne možemo da poverujemo da ga više nema, priča rodbina stradalog Milana Radaka

BEOGRAD - Bio je divan momak, ne možemo da poverujemo da ga više nema i da ga sahranjujemo danas. Ostavio je dva deteta iza sebe, neće ga sinovi ni upamtiti - kroz suze je govorila ujna Milana Radaka (34), tragično nastradalog u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju ujutro u Surčinu.Preleteli kanalRadak, koji je bio za volanom, vraćao se s drugovima sa seoske proslave Svete Petke Trnove, koju slave meštani Jakova. U džipu, čiji je vlasnik bivši fudbaler Partizana Dragan Ćirić, s njim su bili Dejan Trifunović (34) i Branislav Ristić (29), koji su takođe poginuli, a teško je povređen Aleksandar Milošević (21). Oni su sleteli s puta, bukvalno preleteli kanal Galovicu i zakucali se u drugu obalu.U kući u kojoj je Milan Radak živeo s bratom i snajom nije bilo nikoga, već su se prijatelji i rodbina okupili u domu njegove pokojne bake, gde je Milan odrastao.- Imao je dva sinčića, jednog od tri godine i jednog od godinu dana. Svakog petka je dovodio ovog starijeg kod nas u Jakovo. Sin ga je obožavao, a Milan je najviše voleo da provodi vreme sa svojom dečicom - uplakano govori ujna.

Sveće... Mesto pogibije mladića
Sveće... Mesto pogibije mladića

Dom porodice Trifunović nalazi se preko puta kuće Milana Radaka, a njih dvojica su se družila odmalena, bili su najbolji drugovi. U komšiluku nastradalog Dejana imaju samo reči hvale.- Deki je bio kulturan i vaspitan dečko. Njegove sestre su u šoku, ne mogu da poveruju da su izgubile brata zaštitnika - kaže jedna komšinica.Zavijeni u crnoNi u domu porodice Ristić nisu želeli da razgovaraju, a kako kaže ujak Branislava Ristića, svima je teško i niko nije u stanju da izađe iz kuće.- Možete da zamislite kako je majci, izgubila je sina. Njegovim roditeljima je mnogo teško, a da ne pričam o njegovom bratu Miroslavu - kaže ujak nastradalog Ristića.Kurir je juče posetio i kuću porodice Aleksandra Miloševića, koji je teško povređen, ali u kući nije bilo nikoga, a kako komšije kažu, majka i sestra su po ceo dan u bolnici i čekaju da se mladić oporavi.J. C. S.

Ukleta ulica u SurčinuU FEBRUARU TROJE UMRLO OD GLADIUlica u kojoj je živeo Branislav Ristić u Surčinu u poslednjih nekoliko meseci važi za ukletu. Krajem februara ove godine, samo nekoliko kuća dalje od kuće Ristića, preminula je tročlana porodica Babić. Preminuli su Dušan Babić (80), njegova žena Milica (84) i sin Dragan (61), a prema rezultatima obdukcije, pretpostavlja se da su umrli od gladi i hladnoće. Tela su pronađena u poodmakloj fazi raspadanja, a nisu pronađeni tragovi nasilja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track