POGOĐEN SA SEDAM METAKA: Kićun (28) izrešetan u narko-obračunu!
Foto: Poslala Slađa Stojanović

Filip Vilotijević skončao kao i njegov otac

POGOĐEN SA SEDAM METAKA: Kićun (28) izrešetan u narko-obračunu!

Crna Hronika -
Novosađanin likvidiran sa sedam metaka u belom BMW džipu, ubice ga tokom jurnjave zasule rafalom iz dva druga džipa. Njegov otac ubijen u sačekuši ispred kafića u Novom Sadu 1999.

NOVI SAD - Filip Vilotijević zvani Kićun (28) iz Novog Sada izrešetan je u sačekuši kod Aleksandrovih salaša na Paliću u petak oko 23 časa. On se nalazio u automobilu BMW X6 s prijateljem Alenom Kurinom (25) kad su ubice iz drugih kola na njih otvorile rafalnu paljbu. Vilotijević je pogođen sa sedam metaka, a Kurina je ranjen. Ubice su u bekstvu.Prema operativnim podacima policije, Vilotijević je pokušavao da preuzme narko-tržište u Novom Sadu, ali i u drugim mestima po Vojvodini, naročito nakon likvidacije Nenada Opačića. Zbog toga se veruje da je to motiv ubistva.Vraćao se s drugom iz SuboticeKako saznajemo, Vilotijević je u petak uveče bio u vili na Paliću.- Tamo su obično njegovi distributeri preuzimali narkotike, a njemu donosili novac. Međutim, te večeri roba je naručena i treći put, a Vilotijević je odlučio da je lično on odnese - kaže izvor Kurira.Prema njegovim rečima, Vilotijević i Kurina sa Palića su do Subotice otišli belim BMW X6. Kad su obavili transakciju, krenuli su nazad na Palić.- Međutim, u povratku, nedaleko od salaša, ubice su ih zasule rafalom iz dva automobila. Hici su pogodili celo prednje staklo i verovatno je Vilotijević već tada ranjen. On je pokušao da pobegne, a ubice su krenule u poteru, što se vidi po tome što je i zadnje staklo na kolima razbijeno mecima. Vilotijević je nekako stigao do vile, kolima očešao crni BMW X5 koji je tu bio parkiran, i tu ga je izdala snaga, pa je kolima uleteo u Palićko jezero. Iako ranjen, uspeo je da izađe iz auta, ali pao je u vodu, gde je njegovo telo i nađeno - objašnjava naš sagovornik, i dodaje da parkirani BMW pripada ranjenom Kurini.

Kako saznajemo, ubice su pucale iz dva bela džipa novosadskih registracija, a nakon zločina su pobegli. Potraga za njima je u toku.- Vilotijevićev prijatelj je pozvao policiju, a onda i njegovu majku. Nakon toga je prevezen u subotičku bolnicu, gde su mu konstatovane prostrelne rane na nadlaktici i butini, ali na sopstveni zahtev je pušten iz bolnice - dodaje naš izvor.Otac mu bio vođa crnogorskog klanaPre nepunih 15 dana ubijen je Aleksandar Roganović (21) iz Veternika, za koga se takođe pretpostavlja da je likvidiran u sukobu zbog narkotika. Prema nekim navodima, Vilotijević i Roganović su bili deo iste „ekipe“. Međutim, policija ova dva slučaja zasad ne dovodi ni u kakvu vezu.- Zasad ova dva slučaja nemaju nikakve veze. Što se tiče Roganovićevog ubistva, veoma brzo će biti rešeno - objašnjava naš izvor.Ubijeni Filip sin je Kićuna Vilotijevića, koji je 1999. godine izrešetan u Ulici narodnog fronta, ispred novosadskog kafića „Kaskada“, a to ubistvo smatra se najspektakularnijim u ovom gradu. Kićun je važio za jednog od vođa crnogorskog kriminalnog klana u Novom Sadu, a njegova porodica bila je u sukobu s nikšićkom familijom Radulović još od osamdesetih. Njegovo ubistvo ni danas nije rasvetljeno.

Ubistvo u klubu na AdiOSUĐEN NA DVE I PO GODINEApelacioni sud u Beogradu Vilotijevića je pre mesec dana pravosnažno osudio na dve i po godine zatvora, dok je Vukašinu Cmiljaniću (23), ukinuo presudu od devet godina zatvora zbog pucanja iz pištolja u klubu „Džast vanila“ na Adi Ciganliji 2011, kad je zalutali metak ubio Tamaru Radulović (29). Vilotijević je osuđen zbog izazivanja opšte opasnosti, pošto je ispalio jedan hitac iz pištolja u pod. Pre presude za ubistvo u „Vanili“, Vilotijević je osuđen za iznudu, za šta je dobio šest meseci zatvora. Svojevremeno ga je i sud za maloletnike osudio za pokušaj ubistva i nedozvoljeno nošenje oružja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track