POJAVIO SE KLJUČNI SVEDOK: Prevezao begunca u Srbiju koji je ubio devojke i odlučio da ISPRIČA SVE
Foto: Printscreen YouTube/TV1

POJAVIO SE KLJUČNI SVEDOK: Prevezao begunca u Srbiju koji je ubio devojke i odlučio da ISPRIČA SVE

Crna Hronika -

Taksista koji je prevezao osumnjičenog Sanjina Sefića preko granice između Bosne i Hercegovine i Srbije prijavio se policiji.

Goran Perišić je u jutarnjim satima u ponedeljak prevezao osumnjičenog Sefića te se odlučio javiti policiji i ispričati šta se desilo i na koji način.

Prema našim saznanjima, on nije znao da preko državne granice prebacuje osumnjičenog koji je prethodnu noć u Sarajevu automobilom usmrtio dvije osobe.

Također, saznajemo da je Perišić Sefića odvezao nekoliko kilometara od granice BiH i Srbije, te je nakon 20-tak minuta ponovo vratio na isti granični prelaz te ušao u BiH.

Sefićeve žrtve (Foto: Facebook)
Sefićeve žrtve (Foto: Facebook)

Nakon ulaska u općinu Priboj na graničnom prelazu Uvac, Sefiću se gubi svaki trag. Kako su za N1 jutros potvrdili u PU Prijepolje, općine koja graniči sa Pribojem, upoznati su sa slučajem i pripadnici policije na terenu tragaju za odbjeglim Sarajlijom.

MUP Srbije: Još nema uslova za hapšenje Sefića

Nemanja Pantić, načelnik Odeljenja za medije i komunikacije MUP-a Srbije izjavio je da Srbija nema zakonski osnov za hapšenje Sanjina Sefića, osumnjičenog da je vozilom pregazio dve devojke, a nakon toga pobegao s lica mesta.

Pantić je rekao da je MUP-a Federacije BiH sinoć oko 23.45 sata dobio obaveštenje da je Sanjin Sefić, prema njihovim podacima, prebegao u Srbiju na graničnm prelazu Uvac, što je MUP Srbije, kako je rekao, potvrdio.

"Kako Sarajevo do ovog trenutka nije raspisalo međunarodnu crvenu poternicu koja predstavlja i nalog za hapšenje, dok se ne budu stekli takvi uslovi službe u Srbiji nemaju zakonski osnov za lišenje slobode tog lica", precizan je Pantić.

On je istakao, da će pripadnici MUP-a Srbije pružiti svu neophodnu pomoć u konkretnom slučaju." Takođe, postoji i bilateralni Ugovor između dve države o policijskoj saradnji, koji definiše slučajeve u kojima dve države za određena krivična dela isporučuju svoje državljane. Do ovog trenutka, Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova nije raspisalo poternicu", rekao je Pantić, preneli su Avaz i porgal Kliks.

(Tanjug/n1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track