POKUŠAJ UBISTVA BEKA: Osumnjičenom Aleksandru Zdravkoviću pritvor produžen za još 30 dana
Foto: Zorana Jevtić

Uhapšen pre tačno mesec dana

POKUŠAJ UBISTVA BEKA: Osumnjičenom Aleksandru Zdravkoviću pritvor produžen za još 30 dana

Crna Hronika -

BEOGRAD - Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu doneo je rešenje kojim se Aleksandru Zdravkoviću, osumnjičenom za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka, produžava pritvor za 30 dana.

Podsetimo, Zdravković je uhapšen pre tačno mesec dana, 17. jula.

Pritvor mu je i prvi put određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da dovrši krivično delo, kao i zbog visine zaprećene kazne.

Zdravković se tereti za pokušaj teškog ubistva zbog čega mu preti kazna od 40 godina zatvora. On je uhapšen u Beogradu, pre mesec dana, posle više od godinu i po dana od incidenta u kojem je Beko teško ranjen ispred svoje kuće 14. novembra 2014. godine.

Kako je Kurir već pisao, Zdravković je bio hapšen i tokom akcije „Sablja“ u martu 2003, ali je tada pušten. Već sledeće godine njemu su ponovo stavljene lisice na ruke jer je bio obuhvaćen optužnicom koja je 36 članova zloglasnog kriminalnog „zemunskog klana“ teretila za ubistvo srpskog premijera Zorana Đinđića, još 13 likvidacija u Beogradu i jednu u Novom Sadu, tri otmice, terorizam, zločinačko udruživanje i udruživanje radi neprijateljske delatnosti.

(J. Spasić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track