REKET OD 100 EVRA: Miodraga (19) oteli, pretukli i odsekli mu deo uva?!
Foto: Think

Horor u Leskovcu

REKET OD 100 EVRA: Miodraga (19) oteli, pretukli i odsekli mu deo uva?!

Crna Hronika -
Svi ih u gradu poznaju. Ja ih znam iz viđenja. Čuo sam da su već radili ovakve stvari, ali nisam ni sanjao da sam im ja sledeća meta - kaže Kankaraš

LESKOVAC - Devetnaestogodišnjeg Miodraga Kankaraša iz Leskovca otela su četvorica mladića u noći između subote i nedelje, zatvorili u podrum, tukli puna tri sata, odsekli jedan deo uha, slomili dva zuba, a zatim mu tražili da im donese 100 evra.

Po njegovim tvrdnjama, on nije prva žrtva reketiranja ove grupe mladića i odlučio je da sve prijavi policiji.Miodrag se sa drugovima vraćao kući sa žurke iz Niša kada im je na auto-putu, oko pola 4 ujutru, crni „ford“ prokupačke registracije preprečio put.

Iz njega su izašla četiri mladića, izvukli me iz automobila, tukli, udarali palicama po glavi, a kada sam izgubio svest, strpali u gepek i odvezli u selo Turekovac gde su me zatvorili u podrum jedne kuće i nastavili da me maltretiraju - priča Miodrag za "Južne vesti".Kaže da trojicu od četvorice napadača poznaje iz viđenja iz grada i da su oni, kako je čuo, „momci na lošem glasu“ od kojih većina zazire.- Svi ih u gradu poznaju. Ja ih znam iz viđenja. Čuo sam da su već radili ovakve stvari, ali nisam ni sanjao da sam im ja sledeća meta - kaže Miodrag.Po njegovom objašnjenju, čitavo maltretiranje je zapravo bilo zastrašivanje kako bi im on stalno donosio novac jer su načuli da je njegova porodica materijalno dobrostojeća.

- Držali su me u podrumu puna tri sata, nakon čega su me umili vodom, odvezli kući, a onda mi je jedan od njih rekao da ne smem da prijavim policiji, inače će da mi baci bombu na kuću, da ću ponovo da posetim podrum i da iz njega neću da izađem, a onda mi je kazao da mu narednog dana donesem 100 evra i da odem kod njega kući na kafu. Neki momci, koji su prošli kao ja, su ćutali, snalazili se i odnosili novac, ali je krajnje vreme da se tome stane na put - ističe Miodrag.Ocu otetog i pretučenog Miodraga u policiji su rekli da je za jednim od otmičara raspisana i poternica. Kaže da je sada jako uplašen za bezbednost čitave porodice.- Ako je ovo pravna država, onda bi tome trebalo da se stane na put, ali se plašim da će, kao i mnogo puta pre ovoga, ti opasni reketaši proći nekažnjeno - ističe otac kidnapovanog mladića Ivan Kankaraš.U policiji nam je rečeno da je protiv NN počinioca podneta krivična prijava zbog dela protivpravnog lišenja slobode i da je predata javnom tužiocu Osnovnog suda u Leskovcu.(Južne vesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track