POKUŠAO DA NAPUSTI SRBIJU: Uhapšen sudija Višeg suda i bivši vlasnik hotela Taš!
Foto: Nebojša Mandić

Trgovina uticajem

POKUŠAO DA NAPUSTI SRBIJU: Uhapšen sudija Višeg suda i bivši vlasnik hotela Taš!

Crna Hronika -
Sumnja se da je Branislav Blažić u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za sebe primio gotov novac i druga materijalna dobra, a sve u cilju uticaja na ishod sudskog postupka koji se vodi protiv osumnjičenog Đorđa Matića

BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala – SBPOK, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, u sklopu akcije na suzbijanju korupcije, uhapsili su sudiju Višeg suda u Beogradu Branislav Blažić (61), Đorđe Matić (34) kao i Z.M. (63), svi iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem.

Matić je bivši vlasnik firme Kvalitet gradnja u čijem je sastavu bio hotel Taš, vila Mistik i Side One. Policija je Z.M. i Đ.M. uhapsila prilikom njihovog pokušaja napuštanja teritorije Republike Srbije na graničnom prelazu Horgoš u ranim jutarnjim satima.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, komentarišući ovo hapšenje, izjavio je da postoje osnovi sumnje da je B.B. u dužem vremenskom periodu, koruptivnim delovanjem i korišćenjem društvenog položaja, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za sebe primio gotov novac i druga materijalna dobra, a sve u cilju uticaja na ishod sudskog postupka koji se vodi protiv osumnjičenog Đ.M.

Stefanović je ocenio da je ova akcija, isto kao akcija od pre dva dana, kada je uhapšeno 29 policijskih službenika, devet carinskih službenika i jedan građanin, dokaz da u Srbiji niko neće biti zaštićen ukoliko je prekršio zakon.

"Niko neće biti zaštićen ni značkom, ni sudijskom funkcijom, ni bilo kakvim drugim statusom u društvom ili imovinskim stanjem, ukoliko postoji sumnja da je prekršio zakon. Ovo je dokaz da se Ministarstvo unutrašnjih poslova i Vlada Republike Srbije potpuno predano bore protiv korupcije i kriminala u našem društvu", zaključio je Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track