POLICIJA TRAGA ZA NJIM: Nestao profesor matematike iz Prokuplja
Foto: Dado Djilas

U utorak poslednji put viđen

POLICIJA TRAGA ZA NJIM: Nestao profesor matematike iz Prokuplja

Crna Hronika -

PROKUPLJE - Nastavnik matematike u penziji Rajko Vujanović (78) iz Prokuplja, nestao je pre dva dana, a policija intenzivno traga za njim.

Nestanak je prijavila njegova porodica, odnosno sinovi koji žive van Prokuplja. Iako je u poslednje vreme bio senilan, niko ne zna gde bi mogao da bude.

O njemu se nakon smrti supruge Slobodanke povremeno starala komšinica, koja je istovremeno i rođaka.

Rajko i njegova supruga koja je nastavnik istorije, poslednjih godina živeli su sami, a nakon njene smrti on je nastavio da živi u istoj kući. Radio je u Osnovnoj školi u Maloj Plani kod Prokuplja i penzionisan je pre desetak godina.

Omiljen u komšiluku, intelektualac i čovek koji je bio uvek spreman da pomogne. Čitav svoj radni vek je proveo u prosveti, pa je nakon odlaska u penziju nastavio da pomaže deci iz komšiluka kada “zaškripi” sa matematikom i oko rešavanja nekih zadataka – kaže jedan od komšija.

Ipak, po njegovim rečima penzionisani professor je poslednjih godinu dve postao po malo senilan, ali ipak dovoljno svestan da se stara o sebi.

Često je šetao gradom, bio je aktivan, penzionerske dane je provodio u miru. Samo se nadamo da će se odnekud pojaviti i molimo se bogu da mu se ništa nije desilo – ističe komšija.

(B.R./prokuplje.mojkraj.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track