POMEN MALOJ ANĐELI (4) Očajna baka: 40 noževa bih zabola krvniku u srce!

Anđelina baka 40 dana posle

POMEN MALOJ ANĐELI (4) Očajna baka: 40 noževa bih zabola krvniku u srce!

Crna Hronika -

Nikom zlo nismo učinili, krvnika komšiju u kuću smo primali i pomagali mu. Anđelina moja, jaukala je baka devojčice (4), koju je 10. jula ubio Vladica Rajković

ZAJEČAR - Anđelina, anđele moj nevini, došli smo da upalimo sveće na tvoj grob da ti osvetlimo put do kuće, dušo moja mučena. Nikom zlo nismo učinili, nikom ne dugujemo, krvnika komšiju, na nesreću, u kuću smo primali i pomagali mu. Za četrdeset dana četrdeset noževa bih mu u srce zabila.Ovako je naricala na groblju u selu Vratarnica kod Zaječara Dušanka Stefanović, baka ubijene četvorogodišnje Anđele Stefanović.

Mala Anđela žrtva je komšije Vladice Rajkovića (28), koji ju je 10. jula, odveo s rođendanskog slavlja iz kuće svoga brata Perice, silovao i brutalno ubio.Zadavio bih ga- Da sam znao šta je uradio, golim rukama bih ga zadavio. Sad mi je krivo što nisam dozvolio ljudima iz potere koji su pošli da traže dete da ga linčuju. Imao je sreće što je moja sestra zvala policiju, pa ga je spasla. Video sam ga kasnije u policiji na saslušanju, bio je bezbrižan kao da se ništa nije desilo, skoro je pevušio - kaže Dalibor Stefanović, ujak ubijene Anđeline.

- Pripremio sam slatkiše da ponesem na groblje mojoj medenoj leptirici. Jad mi je kad uđem u dvorište a ne dočeka me njen veseli cvrkut. Moja supruga Dušanka ispričala mi je da je Anđelina predosetila kraj kad je nedavno rekla „da je neće biti i da će majka plakati za njom“. Bila je bistro dete, ali da tako nešto kaže, neobjašnjivo je - priča Živorad, Anđelin deda.

Uništena majka

Majka Danijela Stefanović, skrhana bolom dok priprema pomen, nervozno briše suze s lica.- Pričam s njom u snu, pletem joj kikice, gledam je kako se igra s decom, a kad pokušam da je uhvatim za ručicu, nje nema. Čula sam da je zlotvor navodno tražio da razgovara s nekim od nas. Da mogu, oči bih mu iskopala. Ne treba da mu sude, ja ću mu presuditi - kaže majka Danijela.Vladica Rajković je neposredno posle zločina, kad ga je policija preuzela od razjarene gomile meštana, u narednih pola sata priznao da je ubio malu Anđelu jer ga je, navodno, svojim plačem iznervirala dok ju je silovao, pa ju je udavio i smrskao joj glavu. Bezumni manijak je sutradan policiji priznao ubistvo druge žene Dragane Stanković (47), sa kojom je živeo.

Mesto zločinaPOSTAVLJEN ANĐELIN KRSTUkućani i rođaci su na mestu gde je monstrum silovao i ubio Anđelu postavili obeležje u vidu belog krsta s identifikacijom. U selu se već proneo glas da će se mesto zvati Anđelin krst.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track