POMRAČENJE UMA BIVŠEG DEČKA: Ubio doktorku pred dvojicom policajaca
Foto: Facebook

Htela da se uda za drugog: Zločin u Domu zdravlja u Zubinom Potoku

POMRAČENJE UMA BIVŠEG DEČKA: Ubio doktorku pred dvojicom policajaca

Crna Hronika -
Nemanja Vićentijević upao u zdravstvenu ustanovu i upucao Dušanku Andrejević, koja nije htela da se pomiri s njim

ZUBIN POTOK - Upucana sam, bile su poslednje reči doktorke Dušanke Andrejević (29), koju je naočigled kolega i dvojice policajaca ubio bivši momak Nemanja Vićentijević (28). Kako Kurir saznaje, Nemanja nije mogao da preboli raskid njihove veze, kao i saznanje da će se ona uskoro udati za kolegu s posla.Tragedija se dogodila u ponedeljak uveče u hodniku Doma zdravlja u Zubinom Potoku.Metak u stomak- Nemanja Vićentijević, njen bivši momak, najpre je pozvao Dušanku telefonom, tražio da se vide, ali je ona odbila jer je trebalo da pregleda pacijente. Nešto posle 20 sati on se pojavio u hodniku Doma zdravlja. Jedna od sestara rekla mu je da sačeka, da će pozvati doktorku da izađe, ali on je bio nestrpljiv i krenuo sa sestrom u sobu u kojoj je sedela Dušanka - kaže jedan od Dušankinih kolega.U lekarskoj sobi Nemanja i Dušanka su nakratko ostali nasamo, a onda su izašli u hodnik i nastavili razgovor. U međuvremenu, neko je iz Doma zdravlja pozvao policiju.- Policajci su reagovali još sa vrata rečima: „Momak, hajde sa nama.“ On se okrenuo i povikao: „Nemojte mene, molim vas“, a onda je pokušao da pobegne. Međutim, udario je u zaključana vrata sporedne prostorije. Onda se okrenuo, izvukao pištolj i Dušanki pucao u stomak - priča naš sagovornik i dodaje:- Pogođena doktorka uspela je samo da izusti: „Upucana sam“, a onda je bez reči pala. Preminula je na putu za bolnicu.Dušanka i Nemanja upoznali su se tokom studentskih dana u Kosovskoj Mitrovici.- U vezi su bili pet-šest godina, pa su raskinuli. U međuvremenu, ona je počela da se zabavlja sa jednim kolegom iz Doma zdravlja i planirala je da se uda za njega. Nemanja to nije mogao da preboli, nastavio je da je uhodi, da joj dosađuje, da je zove telefonom, šalje poruke, preti... Ona se žalila policiji, ali ipak nije mogla da veruje da će ići toliko daleko - pričaju njeni poznanici.- U petak je došla kod mene, počela je da plače, rekla mi je da mora da uzme odmor, ali nije htela da kaže šta je razlog njene uznemirenosti. U utorak je trebalo da odradi smenu i da ide na odmor - kaže Dušankina koleginica.

Dušanka je rodom iz Lipljana. Roditelji joj žive u Nišu, a ona je poslednjih godina stanovala u Kosovskoj Mitrovici. Vićentijević je iz Mitrovice, studirao je arhitekturu, ali nije završio fakultet. Poslednjih godina bavio se prodajom kola i držao je perionicu.Tražila zaštitu policijeDirektor bolnice u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović izjavio je da je Dušanka tražila policijsku zaštitu, ali da je nije dobila. U KPS su to demantovali.

Oproštajno pismoNEMANJA HTEO DA SE UBIJEKod Vićentijevića je posle hapšenja u džepu pronađeno oproštajno pismo. U Zubinom Potoku pretpostavljaju da je Nemanja došao u Dom zdravlja sa namerom da puca u bivšu devojku, a onda da se ubije. Međutim, u tome su ga sprečili policajci, koji su posle borbe sa njim uspeli da mu otmu pištolj.

POSLEDNJI SUSRET Dušankina majka Radmila naslutila tragediju HTELA JE DA SE UDA ZA DRUGOGOvaj će da je upuca. Četiri dana otkako je Dušanka otišla u Zubin Potok ta misao mi nije izlazila iz glave. A i ona kao da je nešto naslućivala, pre polaska me je neprestano grlila, ljubila i govorila da me voli - kaže Radmila Andrejević, Dušankina majka.Ona kaže da je Dušanka sa Nemanjom raskinula pre dve godine i da je nameravala da se uda za drugoga.- U četvrtak uveče smo se čule, ponovila mi je da me voli najviše i kazala mi: „Dejana volim, hoću da se udam za njega i da mu rodim dete.“ To joj je bio novi mladić, koji takođe radi u Domu zdravlja u Zubinom Potoku. Ja sam joj kazala: „Ako, kćeri, ali neka dođe da te isprosi, da te udamo kao sve ostale ćerke što smo udavali“ - kaže očajna majka.Ona navodi da se Dušanka nije žalila na Nemanju, ali da je ona naslućivala da sa njim ima problema.- Pominjala mi je da joj dosađuje telefonom, ali nikad nije govorila da joj preti. Njega sam jednom videla dok su se zabavljali, odmah sam osetila odbojnost - kaže Radmila.Dušanka je bila najmlađa od petoro ćerki Radmile i Ratomira, a njena majka je od Eparhije raško-prizrenske dobila orden „Majka Jugovića“ jer je rodila petoro dece.(M. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track