PORODICA UBICE IZ ZAJEČARA: Mislili smo da je oteo devojčicu da bi je prodao i vratio dugove!
Foto: Kurir/Printscreen RTS

PORODICA UBICE IZ ZAJEČARA: Mislili smo da je oteo devojčicu da bi je prodao i vratio dugove!

Crna Hronika -

Porodica svirepog ubice iz sela Vratarnica kod Zaječara u šoku je zbog užasnog zločina koji je Vladica Rajković (28) sinoć počinio kada je oteo, silovao, a zatim pesnicama i kamenjem do smrti tukao trogodišnju A.S. iz ovog sela. Otac ubice kaže da je prvo pomislio da je njegov sin oteo devojčicu kako bi je prodao.

Otac ubice, Nebojša Rajković, kaže da je njegov sin bio problematičan i da je imao dugove jer se pozajmljivao od zelenaša. On čak kaže, da je u prvom momentu pomislio da je Vladica oteo devojčicu kako bi je prodao i tako platio dugove.

"Kada sam čuo da je A.S. nestala i da je poslednji put viđena sa mojim sinom, najpre mi je prošlo kroz glavu da je oteo dete kako bi ga prodao i vratio dugove", kaže Nebojša.

On kaže da je Vladicu pozvao oko 22 sata, svega pola sata nakon što su shvatili da je devojčica nestala sa rođendana i da je najverovatnije sa njim.

"Sin mi se javio na telefon, a ja sam čuo ženski glas. Milsim da je to bila A.S. i da je u tom trenutku bila živa. U tom momentu sam se setio komšinice Dragane Stanković (47), koja je nestala pre mesec dana, a bila je nerazdvojna sa Vladicom. Ona do danas nije pronađena", rekao je Nebojša.

Kako kaže, nakon pola sata ugledao je sina kako se vraća noseći mokru odeću.

"Video sam ga kako se vraća kući noseći mokru garderobu u ruci", dodaje Nebojša.

On kaže da je "svojim očima gledao kako mu hapse sina" i kako odvodi policiju do mesta gde je ležano unakaženo telo trogodišnje devojčice.

Rođeni brat ubice, kada je saznao šta se dogodilo na proslavi rođendana njegove ćerke, rekao je: Skota treba ubiti!

Devojčica A.S. (3) oteta je, silovana i ubijena dok je bila na proslavi prvog rođendana ubicine bratanice u komšiluku u kom je živela. Na istom rođendanu nalazio se i Vladica Rajković. Kako su ispričali meštani ovog sela, Vladica se na proslavi igrao sa decom, uključujući i sa A.S., a onda je u jednom trenutku sa njom otišao iza kuće i tada im se izgubio trag.

Oko 21 sati devojčicina majka došla je po svoju ćerku i tada je shvatila da je nema, a ostali gosti na proslavi su odmah krenuli u potragu za njom, pozvali policiju i ispričali da sumnjaju da Vladica ima veze sa njenim nestankom.

Ujak trogodišnje A.S., Dalibor, sreo je Vladicu na ulici i upitao ga gde je devojčica, na šta je on odgovorio da ju je ostavio na autobuskoj stanici, i vratio se nazad na proslavu. Policija ga je ubrzo privela, i on im je nakon kraćeg ispitivanja priznao da je silovao i svirepo ubio nedužno dete, a potom ih odveo do mesta gde se nalazilo njeno beživotno telo.

(Blic/S. Božinović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track