PORODICA ZAHVALNA POLICAJCU: Bog te poslao da nam spaseš dete (16)!

Dirljivo

PORODICA ZAHVALNA POLICAJCU: Bog te poslao da nam spaseš dete (16)!

Crna Hronika -

Pripadnik MUP Žarko Stojković posetio Lazara Jovanovića (16), kog je spasao sigurne smrti, pošto ga je izvukao iz zapaljenog automobila

NIŠ - Policajac Žarko Stojković juče je posetio Lazara Jovanovića (16), dečaka kog je u nedelju izvukao iz automobila koji se zapalio nakon udesa.Lazar se od zadobijenih povreda oporavlja u dečjoj hirurškoj klinici niškog Kliničkog centra, dok je drugi povređeni iz automobila Nikola Krstić (21) otpušten na kućno lečenje.

- Poznaješ li me, Lazare? - upitao je Žarko dečaka, koji mu se bacio u zagrljaj tek kad mu je policajac kazao da ga je on spasao jer se, kako kaže, nesreće uopšte ne seća.

- Vraćali smo se sa žurke su selu Vrtište. Šta se desilo, ne znam, gledao sam u mobilni telefon. Osetio sam samo udarac i ničeg se više ne sećam dok me nisu uneli u Hitnu pomoć. Hvala vam što ste mi spasli život, tek kad sam video slike spaljenih kola, shvatio sam koliko je malo nedostajalo da nastradamo - kazao je Lazar hrabrom policajcu.Žarko mu je ponovio da su mu najveća nagrada dva spasena života.- Bacio sam ih iz kola kao dva džaka pšenice, gledao sam samo da ih izvučem što dalje od požara. Strahovao sam da u kolima ima još dece, kad sam video da su samo njih dvojica, odahnuo sam - opisuje svoj spasilački poduhvat Stojković.

Srećni... Lazar se oporavlja
Srećni... Lazar se oporavlja

Uz Lazara je neprestano cela njegova porodica. Njegov deda Tomislav Mitrović ne odvaja se od dečakovog kreveta.- Tog jutra sam prošao tim putem i video spaljena vozila, pomislio sam da tu niko nije ostao živ. Ugledao sam Jovicu, Žarkovog sina, i pitao sam ga šta se desilo. On mi je kazao da su neka deca napravila udes. Kad sam to čuo, udario sam se u glavu i zavikao: „Pa, to je moj unuk!“ - priča Lazarev deda.Dodaje da porodicu Stojković poznaje odranije i da ih je uvek smatrao veoma dobrim ljudima.- Žarka je bog poslao da mi spase unuka. Ne bi svako ušao u vatru, bilo je tu i drugih ljudi koji su samo gledali. Reći „hvala“ je malo za ono što je on za nas učinio - rekao je Tomislav.

Užas... Automobil je bio buktinja
Užas... Automobil je bio buktinja

Sanirane povredeSUTRA NAPUŠTA BOLNICUDirektor niškog Kliničkog centra Zoran Radovanović saopštio je da je zahvaljujući intervenciji policajca, Lazar zadobio samo lake povrede u vidu oguljotina i površinskih opekotina.- Njegove povrede su uspešno sanirane i on će već sutra biti otpušten na kućno lečenje - kazao je Radovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja