PORODICE ŽRTAVA DVOSTRUKOG UBISTVA U MOLU: Safeta treba kazniti da večno pati
Foto: Saša Urošev

Teško breme palo sa pleća porodica

PORODICE ŽRTAVA DVOSTRUKOG UBISTVA U MOLU: Safeta treba kazniti da večno pati

Crna Hronika -

MOL - U iščekivanju da pred srpskim pravosuđen, nakon izručenja iz Nemačke, položi račun za kravi pir koji je 20.marta počinio u Bečeju i Molu, najmiliji ubijenih nemaju dilemu:

Safeta treba kazniti da večno pati, kao što i meni srce krvari za sinom, kaže za Kurir Zagorka Guljaš čijeg je sina Matiju Petrovića osumnjičeni Bane Jovanović zvani Safet hladnokrvno likvidirao iz pištolja, a potom “pacovskim kanalima” kod Horgoša, utekao preko Mađarske do krajnjeg odredišta­ Nemačke. U toj zemlji se skrivao koristeći lažna dokumenta:

­ Sve vreme sam tvrdila da se krije u Nemačkoj. Ne želim ništa ružno njegovoj porodici, ali svi znate da mu je sin uhapšen jer su mu našli pištolj u kući. Sad nosi nanogicu. Sve što imaju, a poseduju puno toga, nisu stekli legalno­ izričita je Zagorka.

Da se ubica njenog sina skriva u Nemačkoj, Zagorki je potvrdila njena prijateljica. Javila joj je da je Safeta nedavno videla u žutom kombiju u mestu Holzgirchen kod Minhena.­

Čula sam da je Safet svojevremeno govorio da hoće da pobije celu našu porodicu, a da samo mene ostavi u životu da patim­nevoljno je ispričala Zagorka i potvrdila da se njene ranjene snajke Renata i Nataša, ali i deca koja su bila u kući tokom pucnjave, nisu oslobodili straha.

Rođaci ubijene Jelene Stojkov ukazuju da je njenim ucveljenim roditeljima Miri i Lazaru Ganu, paokamen sa srca:­

Nekoliko godina ona i taj Safet su živeli nevenčano. Rastajali su se, pa ponovo živeli zajedno. Na kraju ga je ostavila i otišla u Bečej. Iza sirotice je ostalo dvoje maloletne dece, sin i ćerka. Greota ­prva je bila reakcija bliskih rođaka ubijene žene nakon vesti o hapšenju njenog krvnika u Nemačkoj.

S.U.

Krvavi pir u Matijinoj kući

Safet je banuo u kući. Svi smo sedeli za stolom i večerali. Bez reči je najpre pucao u Matiju, ahitac ga je oborio sa stolice. Potom je pucao po nama. Nikada neće zaboraviti užasne scene,vrisku dece i Matijine supruge Renate koja je svojim telom od kuršuma zaklonila četvoromesečnućerkicu Huanitu.

Njen trogodišnji brat Alehandro se igrao kraj Huanite. Čim je Safet zapucao,Renata je zgrabila bebu u naručje i okrenula se na bok da zaštiti ćerkicu. Još mi u ušima odzvanja vrisak preplašenih mališana, ali i bolni plač jedanaestogodišnjeg Petra koji je pogođen u noge-prisetila se Nataša Sunomar, snajka ubijenog Matije Petrovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track