PORODIČNO NASILJE U MOKRINU: Pijan udarao ženu po leđima
Foto: S.Đ. Pijevac

Osumnjičenom određeno zadržavanje

PORODIČNO NASILJE U MOKRINU: Pijan udarao ženu po leđima

Crna Hronika -

MOKRIN - B.Lj. (68) iz Mokrina, policija je uhapsila jer je u alkoholisanom stanju nasrnuo na suprugu koju je više puta udario po leđima.

Po odobrenju tužilaštva, osumničenom muškarcu je određeno zadržavanje zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici. Prema nasilnicima je uveden nulti prag tolerancije, a oni mogu da računaju da će zbog nasrtaja na žrtve završiti iza rešetaka i biti procesuirani.

Zahvaljujući pre deset godina formiranom Mobilnom timu za prevenciju nasilja u porodici, mnoge žene i deca uspeli su da izađu iz začaranog kruga psihičkog, brutalnog fizičkog, pa i seksualnog zlostavljanja. Da nasilje u porodici ne bi ostalo sakriveno u „četiri zida“, ali i da bi nasilnike stigla zaslužena kazna stručnjaci Mobilnog tima ohrabruju žrtve da im prijave osobe koje ih maltretiraju:

-U ovom delu Vojvodine, žrtve nasilnih muškaraca su njihove supruge, nevenčane žene i bivše partnerke. To su, u najvećem broju slučajeva, nezaposlene i slabije obrazovane žene starosti između 30 i 40 godina. Njih maltretiraju nasilnici svih profila i socijalnog statusa, a uglavnom su to supružnici, bivši supružnici i partneri- kažu u policiji i dodaju da je neophodno da žrtve porodičnog nasilja u Kikindi i Severnobanatskom okrugu utočište pronađu u Sigurnoj kući.

(S. U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track