POSLE 17 GODINA NE ZNA SE NARUČILAC UBISTVA ARKANA: Izvršioci trostrukog ubistva nisu imali motiv!
Foto: Privatna Arhiva, Aleksandar Jovanović

Godišnji pomen Željku Ražnatoviću

POSLE 17 GODINA NE ZNA SE NARUČILAC UBISTVA ARKANA: Izvršioci trostrukog ubistva nisu imali motiv!

Crna Hronika -

Komandant Srpske dobrovoljačke garde ubijen je 15. januara 2000. u „Interkontinentalu“ u trenutku kad je njegova supruga bila u butiku

BEOGRAD - Komandant Srpske dobrovoljačke garde Željko Ražnatović Arkan ubijen je na današnji dan pre tačno 17 godina u hotelu „Interkontinental“ kad je u njega pucao Dobrosav Gavrić sa još dvojicom saučesnika.Porodica i prijatelji komandanta „tigrova“ danas će izaći na Novo groblje, gde je Arkan sahranjen. Prema zvaničnoj verziji događaja, Gavrićevi saučesnici bili su Dragan Nikolić i Milan Đuričić, a naručilac ubistva nikada nije otkriven.

Egzekutori... Milan Đuričić, Dobrosav Gavrić
Egzekutori... Milan Đuričić, Dobrosav Gavrić

Rekonstrukcija

Arkanova supruga, proslavljena srpska pevačica Svetlana Ceca Ražnatović nalazila se u hotelu sa sestrom Lidijom i u pratnji telohranitelja Zorana Mateovića obilazila butike.

OVA FOTOGRAFIJA JE UZNEMIRILA SRBIJU: Dobrosav Gavrić PUCA U ARKANA u Interkontinentalu!

- Tog dana su se oko 17 časova ispred „Interkontinentala“ zaustavila dva automobila. Iz „opel kalibre“ izašli su Dragan Nikolić Gagi i Milan Đuričić Miki, odranije poznati policiji. U drugom automobilu nalazili su se Zoran Nikolić Pegla i Dobrosav Gavrić, pripadnik Druge čete Prvog bataljona policijske brigade SUP Beograd - izveštavali su mediji o tom događaju.

BONUS VIDEO: Arkanov ubica na slobodi

Rafali
Foto: Facebook printscreen
Foto: Facebook printscreen

Zbog trostrukog ubistva u „Interkontinentalu“ Đuričić i Nikolić osuđeni su kao saučesnici na po 30 godina, dok je Gavrić u odsustvu osuđen na 35 godina zatvora. Dragan Nikolić uhapšen je 2003. u jednom stanu u Beču, tri godine nakon raspisivanja poternice, dok je Dobrosav Gavrić uhapšen 2011. godine u Južnoafričkoj Republici. Milan Đuričić je i dalje u bekstvu.

Dragan Nikolić
Dragan Nikolić

NanogicaDOBROSAV GAVRIĆ PUŠTENPodsetimo, pre desetak dana Kurir je ekskluzivno objavio da se Dobrosav Gavrić više ne nalazi u pritvoru. Njemu je sud u Kejptaunu odobrio kućni pritvor uz nanogicu.- Srbija nije obaveštena o tome jer i ukoliko je zaista u kućnom pritvoru, on formalno još nije slobodan čovek. On je uhapšen u decembru 2011. i Srbija je odmah poslala zahtev za njegovo izručenje, ali već više od pet godina na njega nije odgovoreno - otkrio je naš izvor iz srpskog pravosuđa.

E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track