POSLEDNJA 24 SATA KLJUČNA ZA UBISTVO PEVAČICE Policija uspela da izoluje DNK, SMS poruke glavni trag
Foto: Nebojša Mandić

Intenzivna istraga

POSLEDNJA 24 SATA KLJUČNA ZA UBISTVO PEVAČICE Policija uspela da izoluje DNK, SMS poruke glavni trag

Crna Hronika -

Poslednja 24 sata ključna su za rešenje monstruoznog ubistva pevačice Jelena Marjanović Krsmanović (33), a glavni dokaz na koji se policija fokusirala jeste rezultati analize bioloških tragova, uzetih sa njenog tela i ispod noktiju, što može da ukaže na zločinca. Stručnjaci sa Biološkog fakulteta u Beogradu uspeli su da izoluju DNK koji ne pripada nesrećnoj ženi, već najverovatnije ubici!

Policija će na osnovu tih rezultata biti na korak do rasvetljavanja zločina. Oko njenog supruga Zorana i dalje se vrti kompletna policijska istraga. U toku je i proučavanje telefonskih baznih stanica, ali i analiza poruka iz njenog mobilnog. Inspektori iznova iščitavaju i izjave uzete od svedoka, rodbine i komšija, kako bi eliminisali i najmanju sumnju da im je nešto promaklo, prenose Novosti.

- Proučavamo preteće poruke koje su joj stizale i sada radimo na lociranju pošiljaoca - navodi naš izvor. - Pored toga, prema poslednjim saznanjima, ključni su poslednji sati u kući Marjanovića i njihovi međusobni odnosi. Sklapamo kockicu po kockicu kako bismo rešili ovaj monstruozni zločin.

Policija je i u sredu nastavila pretragu terena oko kanala gde je pronađeno telo mlade žene, ne bi li pronašla oružje kojim je počinjen zločin ili neki drugi trag. Rezultati obdukcije su potvrdili da Jelena nije silovana, ali da su joj naneti brojni udarci po glavi, od kojih su čak dva bila smrtonosna.

- Jelena ima odbrambene povrede po rukama - navodi sagovornik. - I ima povrede po telu od udaraca, koje joj je zadao napadač. Od prvih udaraca u glavu ona se onesvestila. Više se nije opirala, a zločinac je nastavio da je udara dok joj nije smrskao glavu. Već mrtvu ženu odvukao je stotinak metara dalje i gurnuo je u kanal.

Stručnjaci smatraju da veliki broj udaraca po već mrtvoj pevačici govori o ličnom odnosu između dželata i žrtve, velikoj mržnji i besu.

Zoran Marjanović (38), pevačicin suprug, posle policijskog zadržavanja od 48 sati, pušten je kući, jer se rezultati veštačenja DNK, oni koji su bili gotovi, nisu poklopili sa njegovim. Oko njegove kuće, međutim, policija i dalje dežura.Inspektori su zaplenili njegov samostrel, sportsku opremu, kao i još neke stvari. I sa njih je uzet biološki materijal. Bez obzira na to što je porodica tvrdila da su živeli harmonično i skladno, svedoci su ispričali da su Jelena i Zoran u poslednje vreme imali bračnih problema.

Suprug Zoran Marjanović danas je otišao da vidi ćerku Janu (5), koja je inače smeštena kod bake, Jelenine majke, na drugom kraju Borče. To je bio prvi susret posle tragedije jer je Zoran proveo 48 sati na ispitivanju, odakle je pušten u utorak oko 19 časova.Policija u civili čitavu noć, kao i jutro dežura ispred porodične kuće Marjanovića. Nedaleko od porodične kuće u Borči osvanula je i čitulja za Jelenu, gde stoji da će sahrana biti u četvrtak u 14.00 na groblji Zbeg.

(Novosti/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track