POSLEDNJA IGRA MALE MILICE: Sekund pre smrti napisala poruku zrnima žita!
Foto: Stefan Jokić

UŽAS U PEĆINCIMA

POSLEDNJA IGRA MALE MILICE: Sekund pre smrti napisala poruku zrnima žita!

Crna Hronika -

Osmogodišnja Milica Tomić iz Pećinaca ljuljala se na ručki transportera za žito, koja se izmakla i udarila je u glavu, potom se otkačila sajla i cela konstrukcija obrušila se na nju

PEĆINCI - „Mace“, reč ispisana zrnima žita, bila je poslednja koju je napisala u svom dvorištu osmogodišnja Milica Tomić iz Pećinaca, a potom je nastradala kad se konstrukcija transportera za žito obrušila na nju. Nesrećna devojčica preminula je na licu mesta od teške povrede glave.Tragedija se dogodila u nedelju oko 13 časova i niko ne može da kaže šta se tačno dogodilo jer je konstrukcija tog transformatora pričvršćena skoro sa svih strana.

Zla sudbina... Milica Tomić foto Privatna arhiva
Zla sudbina... Milica Tomić foto Privatna arhiva

Poslednja poruka- Čak i kad bi neko hteo da je obori tako, pitanje je da li bi uspeo - kaže jedan od muškaraca koji nam je zajedno s devojčicinim kumom Milenkom Đurđevićem pokazivao mašineriju koja služi za pretovar žita.- Milica se igrala sa dve godine starijim bratom Nikolom u dvorištu. S njima je bio i deda, na svega nekoliko metara od nje spremao je ručak. Devojčica se igrala s mačkama. Neposredno pre tragedije zrnima žita napisala je „mace“ - priča potreseni kum dok nam na telefonu pokazuje reč koju je nesrećna devojčica napisala.On dodaje da ni njemu nije jasno kako je došlo do tragedije jer taj transporter ima skoro svaka kuća u Pećincima i nikada se ništa slično nije desilo.- Kao deca svi smo se igrali ne njemu, skakali, peli se, igrali žmurke... Verujem da se možda ljuljala na ručki koja služi za podizanje i spuštanje rama. Da je ona udarila u glavu i da se, opet ne znam kako, otkačila kočnica, te je gornji deo transportera pao na nju - objašnjava Đurđević pokazujući ručku i princip rada transportera.Komšija koji je došao na lice mesta ubrzo nakon nesreće kaže da je devojčica imala veliku povredu na glavi.- Izgledalo je kao da je ručka udarila pre nego što je cela konstrukcija pala na nju. Konstrukcija je povezana sajlom i osigurana osiguračima i zaista nikome od nas nije jasno kako je mogla da se desi ovakva tragedija. Tri muškarca kad bi sada pokušala da je obore, u tome ne bi uspela... Bila je to poslednja dečja igra - kaže očiju punih suza komšija.Neposredno pre toga u dvorište nesrećne porodice dovezeno je telo deteta iz Novog Sada, a dvorištem je odjeknuo jauk i lelek roditelja, babe i dede.- Čedo moje milo! Mico moja - kukala je žena iz sveg glasa dok su u kuću unosili beli sanduk.

Nema uteheZa njih, kao ni za većinu rodbine i komšija, nije bilo reči utehe.- Bila je veselo dete. Išla je u treći razred. Bila je inteligentna i obožavala je životinje. Eto, i tog dana se igrala s macama oko tih mašina... Roditelji su vredni i radni ljudi, mučili su se da im obezbede da sve imaju. Šta će sad nesrećni oni... Ne daj, bože, nikome - priča komšinica.Roditelji otac Žikica i majka Nadica, slomljeni bolom, nisu bili u stanju da bilo šta kažu. Milica Tomić biće sahranjena danas.

Institut za sudsku medicinuTRENUTNA SMRTNakon tragedije telo nastradale Milice prevezeno je u Institut sudske medicine u Novom Sadu. Kako saznajemo, devojčica je preminula od prvog udarca u glavu, te da, po proceni stručnjaka, nije osetila bolove u trenutku kad je metalna konstrukcija pala na nju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track