POZADINA OBRAČUNA U TERETANI NA BANJICI Ilija je hteo da izbegne sukob, ali Toder ne zaboravlja!
Foto: Stefan Jokić

Istraga

POZADINA OBRAČUNA U TERETANI NA BANJICI Ilija je hteo da izbegne sukob, ali Toder ne zaboravlja!

Crna Hronika -

Ilija J. (44), kog je u teretani u Sportskom centru na Banjici u Beogradu ranio Toder B. (41), kako Kurir nezvanično saznaje, odranije je bio u sukobu s napadačem, koji je posle vatrenog obračuna uspeo da umakne policijskoj poteri.

Kako naš izvor navodi, njih dvojica do sada su se uspešno izbegavali, sve dok se u ponedeljak nisu slučajno sreli u teretani u kojoj su obojica trenirali, ali u različitim terminima.Neraščišćeni računi- Ilija J., koji je inače jedan od suvlasnika poznatog kafića u Ulici Strahinjića Bana u centru Beograda, nije želeo sukob. Pokušao je da izbegne Todera i bilo kakvu raspravu, ali je on krenuo za njim. Kada je Ilija otišao u svlačionicu, napadač je krenuo za njim, ali je prethodno otišao do parkiranog automobila i iz njega uzeo pištolj. Došlo je do kraće rasprave i gurkanja, pa mu je Toder pucao u obe noge. Ispalio je čak osam metaka - otkriva izvor Kurira iz istrage.Zbog čega su se sukobili, on nije mogao da kaže.- Znam samo da je sukob izbio pre nekoliko godina, a ne toga dana u teretani. Ilija uopšte nije hteo da se vraća na temu sukoba, ali je napadač insistirao da rasprave ono što su imali u prošlosti - dodaje on.

Ilija se oporavlja

Kako tvrdi, Toder B. je odranije poznat policiji i čak je neko vreme proveo u zatvoru u Nemačkoj. Kada je izdržao kaznu, vratio se u Srbiju.Ilija je s tri prostrelne rane prebačen u Urgentni centar, gde se oporavlja. Policija je uzela i snimke sa kamere. Na njima se vidi trenutak kada Toder dolazi u lokal s pištoljem, ali i momenat kada napušta objekat. Trenutak kada je pucao u Iliju navodno nije zabeležen jer kamere nisu postavljene u svlačionici.Zaposleni u lokalu „Džimi Vu“ juče nisu hteli da prčaju o napadu na vlasnika.

Pobegao posle obračunaPOLICIJA TRAGA ZA TODEROMToder B. je posle pucnjave u teretani seo u svoj BMW X5 i pobegao s lica mesta. Policija ga je odmah identifikovala i krenula u poteru za njim, ali do zaključenja ovog broja Kurira on nije bio uhapšen.

Krvavo letoUBISTVA I PUCNJAVE13. avgust - Vlada M. (27) ranjen u obračunu navijačkih grupa na Miljakovcu13. avgust - Alen Kostić (31), vođa navijača Partizana, ubijen u Železniku, napadač Nikola Elezović uhapšen12. avgust - Radoš Joksimović (25), MMA borac iz Kragujevca, upucan u noge, napadač pobegao8. avgust - D. S. (28) iz Niša upucan u noge zbog kockarskih dugova, napadač u bekstvu2. avgust - Srđan Mićić (29) ranjen u pucnjavi u kafiću na Vračaru, uhapšen Nikola Lakušić (29)30. jul - Aleksandar Stamenković (42), vlasnik „Pjaca del kafea“, ubijen u naselju Belvil, napadač u bekstvu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track