ŠEST SRBA POGINULO U SIBIRU: Vatrena stihija progutala barake u gluvo doba noći!
Foto: Tanjug

Tragedija

ŠEST SRBA POGINULO U SIBIRU: Vatrena stihija progutala barake u gluvo doba noći!

Crna Hronika -
Požar je izbio u sušionici i zahvatio barake u kojima su radnici u tom trenutku spavali. Sve se dogodilo negde oko 3 sata ujutru po ruskom vremenu. Radi se o montažnim barakama u kojima su bii radnici iz Srbije, Kirgistana, Rusije i Belorusije

RUSIJA - Gradilište na poluostrvu Jamal na severu Sibira noćas je zahvatio požar, u kojem je, prema najnovijim informacijama, poginulo šest srpskih radnika.

Naime, u trenutku kada je izbio požar na gradilištu se nalazilo oko 200 radnika iz Srbije, koji su u Rusiju otišli preko firme "Velestroj".

Požar je izbio u sušionici i zahvatio barake u kojima su radnici u tom trenutku spavali. Sve se dogodilo negde oko 3 sata ujutru po ruskom vremenu. Radi se o montažnim barakama u kojima su spavali radnici iz Srbije, Kirgistana, Rusije i Belorusije.

Desetine soba su potpuno izgorele, pa su radnici ostali bez ličnih stvari, dokumenata i telefona. Porodice srpskih državljana i dalje pokušavaju da stupe u kontakt sa njima, a komunikacija Beograda i Jamala dodatno je otežana jer je u ovoj oblasti signal veoma slab.

Firma "Velestroj" već godinama šalje zavarivače, bravare i radnike sličnih profila na rad u Rusiju. Obim posla je tokom poslednjih meseci znatno manji, usled sankcija nametnutih zbog krize na istoku Ukrajine.

(J.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja