POŽAR U KIKINDI: Došao iz noćne smene i ugušio se u stanu
Foto: Saša Urošev

Vatra progutala stan

POŽAR U KIKINDI: Došao iz noćne smene i ugušio se u stanu

Crna Hronika -

KIKINDA: Dragiša Rajkov (60) iz Kikinde, stradao je danas u požaru koji je buknuo u njegovom stanu na trećem spratu stambene zgrade, u strogom centru Kikinde.

Iako je vatrogasna ekipa na lice mesta došla samo tri minuta nakon što su ih komšije alarmirale, primetivši da iz prozora njegovog stana kulja dim, pomoći za Rajkova nije bilo. Kako saznaje Kurir, vatrogasci su razvalili vrata, i zatekli beživotno telo čoveka koji je sam živeo:

- Kuhinja je izgorela, dok su ostale prostorije u stanu bile nadimljene. Tek nakon obdukcije preciznije će moći da se kaže šta je uzrok smrti. Na osnovu prvih rezultata istrage, i onog što su vatrogasci zatekli kad su ušli u stan, najverovatnije je da se čovek ugušio od dima - preneo nam je izvor blizak istrazi.Uobičajeno vrelo subotnje prepodne za stanare zgrade koja se nalazi tik pored Gradske kuće u Kikindi, donela je šok, tugu i nevericu.

Komšinica Dragica Kovačević (77) uzbuđenim glasom nam prenosi detalje nemilih scena koja su joj još pred očima. Priča nam da je neko od komšija oko 10 sati primetio da iz stana Dragiše Rajkova kulja dim. Samo nekoliko sati pre nego što će izgubiti život, on se vratio sa posla iz noćne smene:

Komšinica u šoku (Foto: Saša Urošev)
Komšinica u šoku (Foto: Saša Urošev)

-Kad sam izašla iz stana da raširim veš, pažnju mi je privukao dim sa vrha zgrade. Dim je dolazio iz unutrašnjosti stana našeg suseda. Pozvala sam komšinicu i zamolila je da ode do Dragišinog stana i proveri šta se dešava. Poslušala me je i srela našeg komšiju koji je odmah telefonom pozvao vatrogasce.

Nastradali komšija živeo je sam. Radio je kao noćni čuvar u jednom stovarištu pića. Vatrogasci su zbilja brzo došli i ugasili požar. Neposredno pre nego što će otpočeti policijski uviđaj, kratko su nam potvrdili da je naš komšija stradao- rekla je ona.

S. Urošev

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track