GUST DIM NAD KRAGUJEVCOM: Gorela zgrada Gradske uprave, evakuisan ceo objekat!

Vozila izmeštena sa parkinga

GUST DIM NAD KRAGUJEVCOM: Gorela zgrada Gradske uprave, evakuisan ceo objekat!

Crna Hronika -
Iznad zgrade Uprave, koja se nalazi skoro u centru Kragujveca, nadvija se gust dim, a prizor posmatra nekoliko desetina građana koji su se okupili ispred objekta

KRAGUJEVAC - Pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade Kragujevac su oko 20 sati lokalizovali veliki požar, koji je oko 18.30 časova buknuo na 6. spratu zgrade Uprave grada. Prama prvim informacijama nema povređenih, a jedan vatrogasac prevezen je kolima Hitne pomoći zbog udisanja toskičnog dima.

- Ovaj vatrogasac je u jednom trenutku ostao iza plamena, ali su kolege srećom uspele da ga izvuku - rekao nam je jedan od vatrogasaca koji su učestvovali u intervenciji.

Požar je lokalizovan tek pošto je angažovano specijalno vozilo sa lestvama visokim 33 metra. Vatrogasci su iz korpe sa spoljne strane zgrade kroz prozor uspeli da ugase vatru. U intervenciji je učestvovalo 25 pripadnika Vatrogasno-spasilačke brigade sa sedam vozila.

Na licu mesta okupili su se i svi čelnici grada Kragujevca.

- Nažalost, desilo se šta se desilo, rano je da pričamo o uzrocima, to će utvrditi nadležni organi, ali ima indicija da su požar izazvale neispravne električne instalacije, jer se to dešavalo i nekoliko puta ranije. Mi smo ove godine planirali da obavimo rekonstrukciju upravo 6. i 7. sprata zgrade, koji su u najlošijem stanju, ali jednostavno nije bilo novca. Na stranu materijalna šteta, najvažnije je da niko nije povređen - izjavio je gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić koji je sa svojim saradnicima bio na licu mesta.

Inače, dok je trajala borba vatrogasaca sa vatrenom stihijom, vozači iz Gradske uprave su uspeli da izvuku sva vozila iz gradskog voznog parka, tačnije 15-ak automobila, parkiranih u dvorištu zgrade, a isto je učinila i policija s obzirom na to da se prostorije PU Kragujevac nalaze u desnom krilu zgrade ovog objekta.

Nad Kragujevcom se nadvio gust crni dim, s obzirom na to da se zgrada Uprave nalazi u centru. Gašenje požara posmarale su desetine okupljenih građana.

Požar je buknuo na 6. spratu zgrade Uprave grada Kragujevaca u prostorijma u kojima se nalazi građevinska inspekcija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track