(FOTO) POŽAR U NIŠU: Gori stambena zgrada, jedna osoba povređena
Foto: M.M

Gust dim ispunio hodnike

(FOTO) POŽAR U NIŠU: Gori stambena zgrada, jedna osoba povređena

Crna Hronika -
NIŠ - Jedna odoba je povređena u požaru koji je izbio oko 12.45 sati u potkrovlju stambene zgrade sa šest spratova u Vizantijskom bulevaru 116 u niškom naselju Duvanište.

Jedan stan je izgoreo, a tri su oštećena.

Vatrogasci su iz zgrade evakuisali osmoro stanara.

Na licu mesta su dva vatrogasna vozila i platforma za evakuaciju ljudi za viših spratova zgrade, koji nisu uspeli da siđu iz svojih stanova zbog gustog dima u hodnicima zgrade.

Policijska uprava u Nišu ranije je potvrdila da je u zgradi na Vizantijskom buvaru izbio požar i da su pripadnici uprave na terenu. Poziv su dobili nešto pre 13 časova, više informacija znaće se nakon uviđaja.

Foto: M.M.
Foto: M.M.

- Za sada bez detalja, rekli su u PU Niš.

Ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć su na lice mesta, potvrdili su Niškim Vestima.

Jedan povređeni koga su vatrogasci spasili, odvežen je u Urgentni centar Niš. U zavodu očekuju još jednog pacijenta, ali je ekipa još na terenu, i informacije dolaze iz minuta u minut.

Kada se ekipa lekara i bude odjavila sa zadaatka, kako nam je rečeno znaćemo i više detalja, potvrdio je PR niške Hitne pomoći doktor Dušan Gostović.

Foto: M.M.
Foto: M.M.

Vatrogasno-spasilačka brigada Niš je na terenu, gde je ekipa vatrogasaca uz pomoć platforme spasila jednog od stanara sa krova zgrade u toku je spašavanje drugog.

Zgrada kojoj gori potkrovlje, nalazi se u blizini osnoven škole "Dušan Radović" i obdanište "Petar Pan".

(Blic/Niške vesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track