PREOKRET U SUBOTICI: Kurinu ne terete za organizovanje ubistva Irinejevog sestrića!
Foto: Damir Dervišagić

PREOKRET U SUBOTICI: Kurinu ne terete za organizovanje ubistva Irinejevog sestrića!

Crna Hronika -

SUBOTICA - Više tužilaštvo u Subotici odustalo je od namere da uhapšenog Alena Kurinu (26), koji je označen kao vođa najjačeg kriminalnog klana u Vojvodini, tereti i za organizovanje ubistva subotičkog biznismena Mirka Milićevića Hajčara (42), koji je letos ubijen u sačekuši u blizini svoje kuće.

Kako Kurir saznaje, tužilaštvo je zbog nedostatka dokaza odustalo od toga da Kurinu tereti kao organizatora i naručioca ubistva Milićevića, inače sestrića vladike Irineja Bulovića. Njemu je u tom slučaju, kako saznajemo, stavljeno na teret krivično delo pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela, tj Vojsilavu Šarčeviću, koji se tereti da je neposredni izvršilac likvidacije.
Njih dvojica su, zajedno sa još nekoliko osumnjičenih, uhapšeni prošle nedelje u poslednjoj policijskoj akciji sprovedenoj u čitavoj Vojvodini.
Da Kurina više nije osumnjičen za organizovanje ubistva, potvrdio je za Kurir i njegov branilac Borivoje Borović.
- Delo pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela takođe nije potkrepljeno nikakvim dokazima što ćemo narednih dana i dokazati. Takođe, za optužbe da je Šarčević neposredni izvršilac ubistva, ne postoje nikakvi fizički dokazi - kazao je Borović koji je takođe branilac i uhapšenog Šarčevića.
Podsećamo da je policija prošlog četvrtka uhapsila Kurinu i Šarčevića, zajedno sa Draganom Bakulom, inače ultimat fajterom iz Subotice. Kurina je javnosti postao poznat nakon ubistva njegovog prijatelja Filipa Vilotijevića koji je ubijen prošle godine u sačekuši na Paliću. Špekulisalo se da je Vilotijević ubijen greškom, odnosno da je meta bio Kurina koji je kobne noći bio sa Vilotijevićem u džipu koji su presreli napadači.
Policija zbog toga sumnja da je ubistvo Milićevića poovezano za sačekušom na Paliću, odnosno da je počinjeno iz osvete zbog smrti Vilotijevića.
(I. Milićević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track