PRESTRAVLJENI SVEDOK POGIBIJE MAJKE I SINA U GLOGOVCU: Kriknuli i pali mrtvi
Foto: Rajko Rajković

Stravično

PRESTRAVLJENI SVEDOK POGIBIJE MAJKE I SINA U GLOGOVCU: Kriknuli i pali mrtvi

Crna Hronika -

Komšija Marijane Petrović i njenog sina Darka, koji su juče sahranjeni, nakon što ih je ubila struja, tvrdi da je nesreću izazvao kabl kojim su se na divlje prikačili na banderu

ALEKSINAC - Čuo sam samrtni vrisak dečaka, a potom i lelek njegove majke Marijane. Vrisak dečaka je bio stravičan, neljudski da me je izbezumio. Trenutak kasnije čuo sam komšinicu Marijanu kako je zakukala: „Jao, sine moj“.

Ovim rečima započeo je juče za Kurir stravično svedočenje Ivica Dimitrijević iz sela Glogovac kod Aleksinca, prvi komšija Marijane Petrović (46) i njenog sina Darka (16), koji su prekjuče poginuli u svom dvorištu od strujnog udara.Oni su juče sahranjeni na seoskom groblju o trošku Centra za socijalni rad.

Kobni kabl... Žicu zakačenu za fazu sa bandere oborio je vetar
Kobni kabl... Žicu zakačenu za fazu sa bandere oborio je vetar

Divlji kabl

Kako saznajemo, nesreću je izazvao kabl koji je na divlje bio priključen na banderu, a koji je nesrećni dečak pokušao da podigne sa zemlje, gde ga je oborio vetar.- Darko je obema rukama držao fazu strujnog voda i tresao se kad je Marijana bosa istrčala iz kuće i obgrlila ga obema rukama. Trenutak kasnije pali su na zemlju. Utrčao sam u njihovo dvorište da im pomognem jer sam pomislio da ih je napao pas. Na moju sreću,video sam da Darko drži kabl u rukama, pa sam shvatio da je reč o strujnom udaru i zakoračio sam unazad - ispričao je Dimitrijević za Kurir.Izbezumljeni komšija odmah je pozvao Hitnu pomoć i policiju, koji su po dolasku mogli samo da konstatuju smrt majke i sina.
Ispraćaj... Petrovići su sahranjeni o trošku Centra za socijalni rad
Ispraćaj... Petrovići su sahranjeni o trošku Centra za socijalni rad

Kako je za Kurir ispričao dobro obavešten izvor, uzrok tragedije je divlji kabl koji je prikačen jer je Petrovićima struja isključena zbog duga.- Suprug i otac nastradalih Slađan Marković (53) na divlje se priključio. Prethodnog dana bilo je nevreme, pa je vetar oborio žicu na zemlju. To se ponavljalo nekoliko puta i on je stalno dizao žicu na banderu. Na nesreću stradalih, prethodni put je padala žica na kojoj je nula, a ovoga puta otkačila se žica zakačena na fazu. Ne znajući to, dečak je podigao žicu i došlo je do tragedije - kaže naš izvor.

Nije mogao da im pomogne... Komšija Ivica Dimitrijević i dalje u šoku
Nije mogao da im pomogne... Komšija Ivica Dimitrijević i dalje u šoku

Nevreme i vetar

„Elektroprivreda Srbije“ (EPS) saopštila je juče da saoseća s porodicom iz sela Glogovica čiji su majka i sin nastradali u nesreći od strujnog udara, ali je i pozvala socijalno ugrožene građane da se prijave za besplatnu struju koju mogu dobiti na osnovu Uredbe o energetski ugroženom kupcu.

Krive EDBProtest meštanaNekoliko meštana aleksinačkog sela Lužana juče je u znak protesta došlo ispred zgrade EDB u Aleksincu i istaklo transparent s natpisom „Kome su na savesti ove dve duše“, upalili su sveće i položili cveće.- U Lužanu je sa elektromreže zbog starog dugovanja isključeno tridesetak domaćinstava. Skinuli su nam strujomere i naplaćivali potrošnju otprilike - tvrde protestanti.

Slađan Marković
Slađan Marković

Otac i suprug uplakanRadim kao nadničar, a računi su se nagomilaliTragična vest zatekla je Slađana Markovića u Beogradu, gde je radio kao nadničar.- Marijana je bila domaćica, a Darko je tek završio osnovnu školu i upisao se na zanat za mesara. Imam još jednu ćerku koja živi s nama, ali ne radi nigde, pa smo jedva sastavljali kraj s krajem. Nemamo neku veliku potrošnju struje jer vidite da u dve prostorije naše kuće čatmare imamo samo dve sijalice i frižider, ali računi su se nagomilali - priča kroz suze Srđan Marković.

Rajko Rajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track