PRESUDA ZA UBISTVO DVE STARICE: Dvojici Šapčana više od pola veka robije
Foto: Beta/Ilustracija

Surov zločin

PRESUDA ZA UBISTVO DVE STARICE: Dvojici Šapčana više od pola veka robije

Crna Hronika -

NOVI SAD - U novosadskom Višem sudu danas su, zbog teškog ubistva dve starice pretprošle godine u Suseku, kod Beočina, osuđeni Kemal Nunić (49) iz Šapca na 20 godina zatvora, a Dragan Stanković iz Drenovca kod Šapca pojedničano za svako delo na dva puta po 30 godina , ali jedinstvenom kaznom na tri decenije robije.

Okrivljeni ostaju u pritvoru i obavezuju se da na ime troškova krivičnog postupka uplate određeni iznos i sudski paušal u roku od 30 dana, od dana pravosnažnosti presude pod pretnjom prinudnog izvršenja.

Optuženi Nunić je prilikom privođenja pred sudnicom imao vidan osmeh na licu ,ali su mu posle presude u očima mogle videti suze.

- Kad smo se odlučili za ovakve kazne i ovakvu presudu imali smo u vidu da Nunić nije osuđivan, a da se već više puta osuđivanom Stankoviću stavljaju na teret dva krivična dela teškog ubistva, kao i obojici način izvršenja i brutalnost dela -rekao je juče predsednik sudskog veća Vidoje Mitrić.

Po navodima optužnice, okrivljenima, kao saizvršiocima, stavlja se na teret da su u noći imeđu 21. i 22. marta pretprošle godine u Suseku, kod Beočina, u Fruškogorskoj ulici, po dogovoru s, tada maloletenim, Sašom Vujičićem, tokom razbojništva ubili starice Tatjanu Velimirović (72), a okrivljeni Dragan Stanković i Milenu Mijalčić (92), Tatjaninu majku. Prema nalazima i mišljenjima sudskih veštaka, sada pokojna Milena Mijalčić zadobila je najmanje sedam udaraca u glavu.

Oni su imali nameru da počine razbojništvo očekujući da će naći veću količinu evra i zlatnog nakita, tako što će na predlog tada maloletnog Saše Vujičića da vežu oštećene dok one spavaju, a zatim da iz kuće uzmu novac i nakit.

Inače, okrivljeni, a u vreme izvršenja dela maloletni, Saša Vujičić je svojevremeno dolazio u kuću oštećenih sa svojom bakom jer je ona tada spremala njihovu kuću, pa je tako znao raspored prostorija i ostale detalje u objektu. Njemu je u posebnom postupku za maloletna lica izrečen pojačan nadzor organa starateljtva, iako je priznao da je organizovao pljačku, ali ne i likvidacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track