PRETNJE KURIRU: Ubili smo Ćuruviju, sada ste vi na redu!

Pretnje smrću celoj redakciji Kurira

PRETNJE KURIRU: Ubili smo Ćuruviju, sada ste vi na redu!

Crna Hronika -
Dva pisma: Nepoznata osoba, potpisana kao Dr Ramirez, nezadovoljna našim tekstovima o predsedniku, ozbiljno preti. Tvrdi da će se predati nakon izvršenja kazne nad nekim od novinara

BEOGRAD - Nepoznata osoba, koja se predstavila kao Dr Ramirez, uputila je ozbiljne pretnje smrću vlasniku dnevnog lista Kurir i urednicima i novinarima našeg lista! Potpisnik dva pisma koja su stigla na adresu redakcije kao razlog „nesavladive mržnje“ naveo je naše pisanje o predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, koje mu se nije dopalo.

- Moja mržnja je dostigla nekontrolisane razmere. Ako ne prestanete da nas izazivate vašim seljačkim pričama i slikama o predsedniku Srbije, mnogo će vam biti žao. Ubili smo Ćuruviju jer je pravio nered i potpaljivao podele, a sada ste vi na redu. Sad je jasno zašto su vas hrvati toliko mrzeli. Oni su jedini znali kako treba sa vama, batina, sekira i nož! - navodi se u pretećem rukopisu.

Ima mnogo oružjaU dva pisma, adresirana na vlasnika Kurira Aleksandra Rodića i glavnog urednika Milana Lađevića, Dr Ramirez navodi da je ozbiljan i da već uveliko radi na ostvarivanju svojih planova.- Pre neki dan bio sam u neposrednoj blizini jednog od vas, ali to su bile samo probe. Ne izazivajte me - navodi se u pismu koje je napisano rukom.

Povod za pretnje... Kurir 12. 1. 2015.
Povod za pretnje... Kurir 12. 1. 2015.

Koliko je ozbiljan u svojoj nameri, Dr Ramirez objašnjava i činjenicom da ima dosta godina i da nema šta da izgubi. Kako navodi, posle izvršenja „kazne“ nad nekim od urednika ili novinara, sam će se predati.- Predaću se s ponosom i mirom, jer sam nešto dobro i ja uradio za moju Srbiju!Iako nije otkrio kad planira da izvrši zločin koji najavljuje na nekoliko strana, on je kazao da poseduje puno oružja.- Više vas neću upozoravati. Imam puno godina, a i oružja. Rešio sam da vam se osvetim za sve uvrede na račun mog naroda i predsednika - piše očigledno veoma opasan čovek.

Uvređeni „obožavalac“ brani predsednika... Tomislav Nikolić - Foto: Marina Lopičić
Uvređeni „obožavalac“ brani predsednika... Tomislav Nikolić - Foto: Marina Lopičić

Prijava policijiOsim pisanja o predsedniku Nikoliću, potpisniku pretnji zasmetalo je i naše izveštavanje o Radošu Bajiću i tome kako je dobio ogroman novac iz budžeta Grada Kragujevca za snimanje svojih serija.Redakcija Kurira obavestiće danas nadležne državne organe o pretnjama koje smo dobili.

AfereŠTA JE KURIR PISAO- januar 2015 - Tomislav Nikolić odlučio je da ukine letove aviona i helikoptera iznad rodne Bajčetine- decembar 2014 - Fondaciju Dragice Nikolić finansiraju stranci čija imena niko ne želi da otkrije- decembar 2014 - Prva dama na garderobu potrošila oko 50.000 evra jer nikad ne ponavlja istu odevnu kombinaciju- septembar 2014 - građane Srbije petodnevno putovanje predsednika i njegove delegacije u Njujork koštalo 120.000 $

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track